Historische autobussen nog zo lang mogelijk laten rijden

VideoDe museale bussen komen de Milieuzone van Rotterdam al niet meer in. En het lijkt een kwestie van tijd of de diesels worden in meer steden geweerd. ,,Alles verandert'', weet Ben Dekkers van Stichting Veteraan Autobussen (SVA). ,,Heel jammer, want we hebben het hier wel over een stuk cultureel erfgoed.''

SVA viert op 6 oktober het 35-jarig bestaan. Het is feest in de loods aan de Vlijtseweg  86 en het naastgelegen Zwitsalpark. In Apeldoorn steken 45 vrijwilligers veel van hun vrije tijd in het onderhoud van de historische bussen. Maar het is niet alleen een kwestie van lekker sleutelen aan oude motoren. ,,In feite'', zegt projectleider Dekkers, ,,runnen we een heel bedrijf''.

  1. Gezelligheid en een goed salaris, dan komen vakantiewerkers wel, weten ze bij Van Dijk Kampen
    PREMIUM

    Gezellig­heid en een goed salaris, dan komen vakantie­wer­kers wel, weten ze bij Van Dijk Kampen

    Hoe krijg je 2000 jongeren zo ver dat ze in hun zomervakantie voor je willen werken? Bij Van Dijk Educatie in Kampen hebben ze het antwoord gevonden: zorgen dat ze het gezellig hebben en leuk kunnen verdienen. Zo krijgt het bedrijf in de zes weken durende zomerpiek alle plekken gevuld, terwijl volgens analyses van onder meer uitzendorganisatie Randstad Groep de krapte op de arbeidsmarkt ‘een historisch hoogtepunt’ heeft bereikt.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn