De hal is officieel geopend door de eigenaren van het complex, Willem Goudkuil en Wilfred van Riggelen (voorgrond), Chantal de Haan namens FSG en Edgar Breed en Eric Veen van AMHC.
Volledig scherm
De hal is officieel geopend door de eigenaren van het complex, Willem Goudkuil en Wilfred van Riggelen (voorgrond), Chantal de Haan namens FSG en Edgar Breed en Eric Veen van AMHC. © Roland Kroes

Hockeyclub AMHC Apeldoorn neemt nieuwe zaal in gebruik

Hockeyvereniging AMHC Apeldoorn heeft zaterdag zijn nieuwe zaalhockeyhal officieel geopend. Die is ondergebracht op de FSG-campus aan de Laan van Westenenk.

De hal bevindt zich in een van de ruimtes die vroeger bij uitgeverij Wegener hoorden. AMHC kan hier in elk geval vijf jaar terecht, stelt de vereniging zelf. De club verwacht dat de vaste plek een stimulans zal zijn voor verdere groei van het zaalhockey, dat al in de lift zit.

Gebrek

Na de officiële openingshandeling namen de selectiespelers van JC1 met een onderlinge wedstrijd de hal in gebruik met een oefenwedstrijd. Voorzitter Edgar Breed is blij met de aanwinst, maar stelt dat het tegelijk het resultaat is van ‘een gebrek aan reguliere zaalcapaciteit in Apeldoorn’. Daar zou de gemeente wat hem betreft goed naar moeten kijken.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn