Hoe een slim verkeerslicht zorgt voor een stille revolutie in Stedendriehoek

Automobilisten kunnen vanaf nu steeds vaker verkeersadvies op maat krijgen via navigatiesystemen en apps. Apeldoorn en Deventer zijn ver in het toepassen van die nieuwe technologie om verkeer beter te laten doorstromen, de rest van het land volgt. Volgens plan staan er dit jaar op 61 kruisingen in de Stedendriehoek slimme verkeerslichten: een fors deel van de ruim 800 in heel Nederland.

 1. Nog één keer alles uit de kast voor volleybal, maar met schuin oog kijkt Sjoerd Hoogendoorn al naar carrière als kinderarts
  PREMIUM
  DYNAMO IN POLEN

  Nog één keer alles uit de kast voor volleybal, maar met schuin oog kijkt Sjoerd Hoogen­doorn al naar carrière als kinderarts

  Sjoerd Hoogendoorn is dan misschien aan zijn laatste seizoen als topvolleyballer bezig, zijn ambities zijn nog torenhoog. Ok, niet meer zoals in zijn Italiaanse tijd, maar de 29-jarige diagonaalspeler wil nog steeds prijzen pakken. Ook in de eredivisie bij Draisma Dynamo. Maar vanavond eerst deel 1 van de Champions League, met als tegenstander Stroitel Minsk (18.00 uur).
 2. Verkeer in hele land gaat profiteren van slimme verkeerslichten, om te beginnen in Deventer en Apeldoorn

  Verkeer in hele land gaat profiteren van slimme verkeers­lich­ten, om te beginnen in Deventer en Apeldoorn

  Verkeersadvies in auto regio via app en navigatie Automobilisten in Deventer en Apeldoorn krijgen binnenkort vaker verkeersadvies op maat via navigatiesystemen en apps. Beide gemeenten zijn ver in het toepassen van nieuwe technologie om verkeer beter te laten doorstromen. Dit jaar komen op 61 kruisingen in Apeldoorn en Deventer slimme verkeerslichten: een fors deel van de achthonderd in Nederland.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn