Halverwege de middag bereikte kermishouder Albert Ordelman uit Apeldoorn het Malieveld in Den Haag.
Volledig scherm
PREMIUM
Halverwege de middag bereikte kermishouder Albert Ordelman uit Apeldoorn het Malieveld in Den Haag. © Albert Ordelman

Hoe kermishouder Albert (42) uit Apeldoorn na acht uur eindelijk het Malieveld bereikte: ‘Wij laten ons niet in de maling nemen’

VideoDe boeren deden het vorig jaar, de bouwsector deed het niet veel later en vandaag was het de beurt aan de kermisbranche: demonstreren op het Malieveld. De 42-jarige kermisuitbater Albert Ordelman uit Apeldoorn stond vanmorgen in alle vroegte op om het geluid van de kermissector te laten horen. Een tijdspad van een lange protestdag.

 1. Kermishouder Albert uit Apeldoorn demonstreert morgen op het Malieveld: ‘Waarom de Efteling wel en wij niet?’
  PREMIUM
  VIDEO

  Kermishou­der Albert uit Apeldoorn demon­streert morgen op het Malieveld: ‘Waarom de Efteling wel en wij niet?’

  Het water staat kermisexploitanten aan de lippen door de coronacrisis. Daarom trekken ze morgen naar het Malieveld in Den Haag, om er te demonstreren. Waar kermissen eerst 1 september weer mochten gaan draaien, is dat nu uitgesteld totdat er een vaccin tegen het coronavirus is. Kermishouder Albert Ordelman uit Apeldoorn is één van de organisatoren achter het kermisprotest en stelt dat als er niets gebeurt, de helft van de kermishouders over een maand failliet is.
 2. Kermisexploitanten Albert uit Apeldoorn en Ida uit Zutphen balen van blokkade op A12: ‘Heel nutteloos’
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Kermisex­ploi­tan­ten Albert uit Apeldoorn en Ida uit Zutphen balen van blokkade op A12: ‘Heel nutteloos’

  Het moest hun dag worden. De dag van de kermisexploitanten die hun stem lieten horen op het Malieveld in Den Haag. Op het eerste oog leek alles goed te gaan voor kermishouders Albert Ordelman uit Apeldoorn en Ida Oostenenk uit Zutphen. Maar de demonstratie kreeg aan het einde van de ochtend een wrange bijsmaak. De politie blokkeerde de kermisstoet op de A12.
 1. Heino verslaat Rohda Raalte en klimt naar koppositie, ook Go Ahead Kampen, Batavia’90 en CSV Apeldoorn doen goede zaken
  PREMIUM
  Teruglezen liveblog

  Heino verslaat Rohda Raalte en klimt naar koppositie, ook Go Ahead Kampen, Batavia’90 en CSV Apeldoorn doen goede zaken

  Ook zonder voetbal in de Jack’s League, Derde Divisie en Hoofdklasse viel er zaterdag genoeg te genieten op de amateurvelden. Zo speelde Go Ahead Kampen op eigen veld de kraker tegen DZC’68. De Kampenaren kwamen weliswaar op achterstand, maar stapten uiteindelijk alsnog als winnaar van het veld. In dezelfde competitie – 1D – won CSV Apeldoorn van DOS Kampen, waardoor Go Ahead Kampen en de ploeg uit Apeldoorn gezamenlijk aan kop gaan. In 1E veroverde Heino dankzij een zege in de Sallandse derby de koppositie. Ook Hatto Heim en Batavia’90 boekten belangrijke driepunters. Lees en kijk alles nog eens rustig terug in onderstaand liveblog.
 2. Amadi (10) uit Apeldoorn kreeg botkanker, maar zit nu mét prothese als superheld bij een Happy Meal
  PREMIUM
  VIDEO

  Amadi (10) uit Apeldoorn kreeg botkanker, maar zit nu mét prothese als superheld bij een Happy Meal

  Ze dachten eerst dat hij groeipijn had, maar in werkelijkheid had de nu 10-jarige Amadi uit Apeldoorn botkanker. Door de ziekte moest zijn linkerbeen geamputeerd worden. In een nieuwe campagne van McDonald’s is een superheld van Amadi gemaakt, die de komende maand bij een Happy Meal zit. Van rapper Snelle kreeg Amadi zaterdag de eerste, levensgrote versie van het poppetje.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn