Barend Wind, universitair docent in Groningen, noemt de huidige markt een ‘giftige cocktail’.
Volledig scherm
PREMIUM
Barend Wind, universitair docent in Groningen, noemt de huidige markt een ‘giftige cocktail’. © Dingena Mol

Hoe lossen we de wooncrisis op? Dit zeggen de experts. ‘De markt is een piramidespel geworden’

De HuisbazenWonen is geen vanzelfsprekendheid meer in Nederland. Alleen als je veel geld te besteden hebt maak je nog kans binnen een redelijke termijn geschikte woonruimte te bemachtigen. De rest staat in de rij, met starters voorop, en ziet de prijzen verder stijgen. Dat doet pijn, blijkt uit de reacties op onze verhalen over de wooncrisis. Is er hoop? Ja, maar het wordt eerst nóg erger. „Voordat we weer evenwicht hebben zitten we in 2045.”

9 reacties

 • henk hartog

  2 maanden geleden
  Huisjesmelkers aanpakken, en verbieden dat ze alle goedkope huurwoningen opkopen. Ook de project ontwikkelaars aanpakken, die zetten meestal dure koophuizen neer in een woonwijk ( dit zien wij al jaren gebeuren, ook in kampen BV) onderzoek of zo is flauwekul, dus pak eerst dit aan, de rest volgt als het opgelost is. EN de emigratie probleem aanpakken, zelfs duizenden en duizenden mensen uit veilige landen komen hier, terwijl hier al woningnood is, en de aantal werklozen is hoog.. Suc6
 • Vermolen

  2 maanden geleden
  Grenzen dicht en geen voorrang voor de immigrant. Er worden op gigantische kake plekken kantoren,loodsen,hoofd en distributie kantoren gebouwd terwijl er zat van dit soort panden leeg staan. Nieuwbouw kennelijk goedkoper.
 • h betuw

  2 maanden geleden
  er is maar een oplossing meer bouwen
 • jos zoet

  2 maanden geleden
  Woningkoop alleen voor eigen gebruik ! De markt normaliseert vanzelf waarbij wel heel veel onder water komt te staan..
 • S. Puschaner

  2 maanden geleden
  Eerst grenzen dicht anders wordt het alleen maar erger...

Apeldoorn