Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Hoeveel last heeft Oost-Nederland van de supercell? ‘We krijgen het toetje van gisteren’

met pollNoodweer, superstorm, supercell: de krachttermen vliegen je om de oren als het over het weer van vandaag gaat. Het gaat vanmiddag vooral los in Limburg en Brabant. Wat kunnen we in Oost-Nederland verwachten? Weerman Mark Wolvenne praat ons bij.

8 reacties

 • Anne Noort

  1 maand geleden
  Precies Miranda. Ik moet verder vooral lachen om de reacties. Hier in het park zit in de zomer altijd zo’n clubje oude knarren bij elkaar die de wijsheid ook altijd in pacht hebben. De een uiteraard nog meer dan de ander. Daar moet ik bij deze reacties een beetje aan denken. ;)
 • Miranda Jansen

  1 maand geleden
  Het is beter om goed gewaarschuwd te zijn en dat het achteraf mee blijkt te vallen dan dat je denkt dat het meevalt en dat je je dan rotschrikt omdat veel erger blijkt te zijn dan je van tevoren dacht
 • Wouter Endendijk

  1 maand geleden
  Ze kunnen het weer van gisteren nog niet eens voorspellen
 • A.G. de Jong

  1 maand geleden
  Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat het in de media ook een beetje om sensatie te doen is. Als men echt een zware storm voorziet, dan is het natuurlijk prima om daarvoor te waarschuwen. Maar nu gebeurd het een beetje te vaak, we hebben meerdere keren per jaar met een zwaar onweer te maken. En dan de term ‘supercell’. Dat is helemaal belachelijk, dat is iets van ‘Tornado Alley’ in de VS. Hier kennen we zulke extreme weersomstandigheden helemaal niet. Die termen moet men echt vermijden!
 • Franka Aa

  1 maand geleden
  Klein buitje in Winterswijk. Media klopt het enorm op.
 1. Agent draait dienst van 21 uur door boerenprotest: ’Onderzoeken vallen stil, politie niet meer in de wijk’
  PREMIUM
  37

  Agent draait dienst van 21 uur door boerenpro­test: ’Onderzoe­ken vallen stil, politie niet meer in de wijk’

  De voortdurende boerenprotesten trekken een enorme wissel op de Nederlandse politie, die massaal wordt ingezet. Voorzitter Wim Groeneweg van politievakbond ACP kent agenten die een dienst van 21 uur draaien tot 4 uur ’s nachts en de volgende ochtend wéér aan de bak moeten. Zijn collega Jan Struijs (NPB) vreest grote consequenties. ,,Opsporingsonderzoeken vallen stil, politie is niet meer in de wijken, onderzoek naar lokale drugsdealers wordt stopgezet.”

Apeldoorn