Bedrijventerrein Apeldoorn-Noord is het podium van een pilot met een eigen elektriciteitsnet. Bedrijven kunnen elkaar straks van duurzame stroom van zonnepanelen voorzien. Op steeds meer plekken is het stroomnet vol en moeten ondernemers die met duurzame energieprojecten aan de slag willen lang wachten. Maar daar zouden initiatieven zoals in Apeldoorn-Noord geen last hebben. De pilot kan nog wel even duren. ,,Voor de korte termijn is dat geen oplossing."
Volledig scherm
PREMIUM
Bedrijventerrein Apeldoorn-Noord is het podium van een pilot met een eigen elektriciteitsnet. Bedrijven kunnen elkaar straks van duurzame stroom van zonnepanelen voorzien. Op steeds meer plekken is het stroomnet vol en moeten ondernemers die met duurzame energieprojecten aan de slag willen lang wachten. Maar daar zouden initiatieven zoals in Apeldoorn-Noord geen last hebben. De pilot kan nog wel even duren. ,,Voor de korte termijn is dat geen oplossing." © Maarten Sprangh

Hoge gasprijzen raken steeds meer bedrijven in Oost-Nederland

De hoge gasprijzen raken steeds meer bedrijven in Oost-Nederland keihard. ,,De problemen kun je vergelijken met die van de huishoudens. Zodra je van een vast naar een variabel energiecontract gaat, krijg je te maken met hoge extra kosten. Bedrijven die dat niet kunnen doorberekenen komen dan gauw in de knel”, zegt Christian Lorist van werkgeversorganisatie VNO NCW Midden (Gelderland, Overijssel, Flevoland en Utrecht).