Volledig scherm
Hogeschool Wittenborg, dat huist in een vleugel van ROC Aventus, is gisteren officieel geopend. Directeuren Maggie Feng en Peter Birdsall willen de school de komende jaren uitbouwen in Apeldoorn. foto Cees Baars

Hogeschool Wittenborg breidt uit

APELDOORN - Hogeschool Wittenborg begint komend schooljaar met een aantal nieuwe opleidingen. Dat maakte directeur Peter Birdsall gisteren bekend.

De school is sinds september 2010 met een aantal hbo-opleidingen gevestigd in een vleugel van het gebouw van ROC Aventus. De opleidingen van Wittenborg richten zich op het bedrijfsleven. De nieuwe opleidingen sluiten daar ook op aan. Zo start in september een opleiding Ondernemerschap met een minor in duurzaamheid.

Wittenborg hoopt dat de opleiding Ondernemerschap, die in september van start gaat, begint met een klas van zo’n vijftien studenten, vertelt Wittenborg-directeur Peter Birdsall. Het accreditatieproces, waarbij officiële instanties de school en de nieuwe opleiding onder de loep nemen, is nagenoeg afgerond.

Het komende jaar voegt Hogeschool Wittenborg nog een aantal bachelor-opleidingen aan haar aanbod toe. Volgens planning start in februari 2012 een opleiding Financiële dienstverlening en in september 2012 een opleiding Hospitality management. Het bedrijfsleven wordt nauw betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe opleidingen. Birdsall: ,,Er wordt bij ons geen programma ontwikkeld zonder dat het bedrijfsleven daar, inhoudelijk, naar heeft gekeken.’’

Wittenborg, dat vorig jaar vanuit Deventer naar Apeldoorn verhuisde, kondigde toen al aan het onderwijsaanbod te gaan uitbreiden. De particuliere onderwijsinstelling telt op dit moment ongeveer tweehonderd studenten. Directeuren Peter Birdsall en Maggie Feng hopen dat de school binnen vijf jaar doorgroeit naar zo’n zeshonderd studenten. De school is sterk internationaal georiënteerd: op dit moment volgen studenten uit bijna veertig verschillende landen onderwijs bij Wittenborg.

Daarnaast begint de school dit jaar ook met een masteropleiding ‘International Business and Management’. Een masteropleiding volgt op de (academische) bacheloropleiding. De Wittenborg-opleiding staat onder meer in het teken van internationale trends en duurzaamheid. Het is het eerste masterprogramma van Wittenborg. De komende jaren volgen er meer masteropleidingen.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn