Vertrouwd beeld langs de A1: parkeerplaats Bruggelen staat vol met auto's van mannen die links achter het hek op zoek gaan naar een pleziertje.
Volledig scherm
PREMIUM
Vertrouwd beeld langs de A1: parkeerplaats Bruggelen staat vol met auto's van mannen die links achter het hek op zoek gaan naar een pleziertje. © Rob Voss

Homo-ontmoetingsplaats Bruggelen bij Apeldoorn: wie verzint er een list tegen de overlast?

Door in 2011 flink te snoeien is het gedaan met de criminaliteit bij parkeerplaats Bruggelen. Maar wie verzint er een oplossing voor de overlast die seksende mannen in het aangrenzende natuurgebied veroorzaken?

Het aan de rand van Apeldoorn gelegen bos fungeert al decennia als homo-ontmoetingsplek. Mannen zetten hun auto op de gelijknamige parkeerplaats aan de A1 neer; om aan de andere kant van het hek de herenliefde te bedrijven. Daarbij laten ze niet zelden gebruikte condooms en tissues achter.

  1. Apeldoorn zet carnaval door corona op laag pitje: Geen stadsprins en geen sleuteloverdracht
    PREMIUM

    Apeldoorn zet carnaval door corona op laag pitje: Geen stadsprins en geen sleutel­over­dracht

    Apeldoorn heeft tijdens het carnaval van februari geen prins die de stad kan vertegenwoordigen. Carnavalssociëteit ‘t Sleutelveugeltjen levert altijd de stadsprins, maar dat zit er nu niet in. ,,Corona houdt ons in de greep’’, zegt secretaris en grootvorst Remy Schoneveld. ,,We willen iedereen tijdig duidelijkheid geven en hebben daarom al onze activiteiten voor het nieuwe seizoen geschrapt.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn