Vertrouwd beeld langs de A1: parkeerplaats Bruggelen staat vol met auto's van mannen die links achter het hek op zoek gaan naar een pleziertje.
Volledig scherm
PREMIUM
Vertrouwd beeld langs de A1: parkeerplaats Bruggelen staat vol met auto's van mannen die links achter het hek op zoek gaan naar een pleziertje. © Rob Voss

Homo-ontmoetingsplaats Bruggelen bij Apeldoorn: wie verzint er een list tegen de overlast?

Door in 2011 flink te snoeien is het gedaan met de criminaliteit bij parkeerplaats Bruggelen. Maar wie verzint er een oplossing voor de overlast die seksende mannen in het aangrenzende natuurgebied veroorzaken?

 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. Wandelmissie Willemijn volbracht: Komst handicapvriendelijke speeltuin in Apeldoorn stuk dichterbij
  PREMIUM

  Wandelmis­sie Willemijn volbracht: Komst handicap­vrien­de­lij­ke speeltuin in Apeldoorn stuk dichterbij

  De vurige wens van Willemijn van de Zedde uit Apeldoorn voor een handicapvriendelijke speeltuin is een stuk dichterbij. Haar crowdfundingsactie via Voor Apeldoorn leverde beduidend meer geld op dan haar streefbedrag. De teller is geëindigd op 10.428 euro terwijl ze mikte op 5000 euro. Opgetogen: ,,Het is niet meer de vraag óf het er komt, maar wanneer het er komt.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn