Honingbij spoort corona op: bedrijf van Leon uit Apeldoorn komt met bijzondere sneltest

VIDEOHoningbijen die hun tong uitsteken als iemand met corona is besmet. Apeldoorner Leon Schipper heeft met zijn nieuwste bedrijf een methode ontwikkeld om de insecten daarvoor te trainen. Door als vervolgstap hun genen aan chips te koppelen, ontstaat een goedkope en razendsnelle opsporingstechnologie die zelfs in ontwikkelingslanden kan worden toegepast. 

1 reactie

 • Bianca Zieleman

  1 maand geleden
  En nu nog ophouden met gewassen te begiftigen, dan houden we de bijtjes ook gezond en levend. En onszelf natuurlijk ook.
 1. Manegehouder Jan B. claimt dat hij lange tijd niets wist van enorme coke-wasserij: ‘Had het gewoon verhuurd aan computerlui’
  PREMIUM

  Manegehou­der Jan B. claimt dat hij lange tijd niets wist van enorme co­ke-wasserij: ‘Had het gewoon verhuurd aan computer­lui’

  Met zijn hoofd verstopt in zijn handen zit manegehouder Jan B. uit Nijeveen voor de rechter. Volgens justitie heeft de paardenman een belangrijke rol gespeeld in het opzetten van een mega-cocaïnewasserij in zijn manege. B. vertelt een ander verhaal: ,,Ik had het gewoon verhuurd aan computerlui en kwam er pas eind juli achter dat het misse soep was.” Nu wil justitie geld van hem.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn