Honingbij spoort corona op: bedrijf van Leon uit Apeldoorn komt met bijzondere sneltest

VIDEOHoningbijen die hun tong uitsteken als iemand met corona is besmet. Apeldoorner Leon Schipper heeft met zijn nieuwste bedrijf een methode ontwikkeld om de insecten daarvoor te trainen. Door als vervolgstap hun genen aan chips te koppelen, ontstaat een goedkope en razendsnelle opsporingstechnologie die zelfs in ontwikkelingslanden kan worden toegepast. 

1 reactie

 • B Zieleman

  2 jaar geleden
  En nu nog ophouden met gewassen te begiftigen, dan houden we de bijtjes ook gezond en levend. En onszelf natuurlijk ook.
 1. LIVE | Rohda speelt topper in Noordwijk, Alcides ontvangt Westlandia en verslaat EMMS de koploper?
  Liveblog

  LIVE | Rohda speelt topper in Noordwijk, Alcides ontvangt Westlandia en verslaat EMMS de koploper?

  Met een 5-1 overwinning op Alcides in de eerste speelronde na de winterstop zette Rohda Raalte meteen de toon voor wat een succesvolle tweede seizoenshelft moet gaan worden. Op bezoek bij SJC moet Rohda bevestigen dat het serieus kan meedoen om de titel. Alcides aast daarentegen op eerherstel, terwijl Heino het behaalde punt bij Hoogeveen een goed vervolg wil geven. In 2J staat de topper tussen EMMS en SC Emmeloord op het programma.
 2. Hoe Gertjan B. (38) uit Apeldoorn de politie handenvol werk bezorgde: ‘U heeft levens op het spel gezet’
  PREMIUM
  2

  Hoe Gertjan B. (38) uit Apeldoorn de politie handenvol werk bezorgde: ‘U heeft levens op het spel gezet’

  Nietsvermoedend loopt hij in Apeldoorn over straat, als twee politieagenten in burger hem van achteren vastgrijpen en willen arresteren. Gertjan B. (38) schrikt. Hij verzet zich. Er ontstaat een worsteling, gevolgd door een flinke vechtpartij. Het blijkt in september 2021 het begin van ‘een waslijst aan gepleegde delicten’ door ‘Spiderman’. Een reconstructie.