Handhaving is een taak van burgemeesters maar Ton Heerts, burgemeester van Apeldoorn en voorzitter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland gaat er niet vanuit dat er morgen boetes worden uitgeschreven.
Volledig scherm
PREMIUM
Handhaving is een taak van burgemeesters maar Ton Heerts, burgemeester van Apeldoorn en voorzitter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland gaat er niet vanuit dat er morgen boetes worden uitgeschreven. © Maarten Sprangh

Horeca in Gelderland heeft geen vrijbrief ‘maar we gaan niet met een groot bonnenboekje door de straten lopen’

Horecaondernemers die morgen hun zaak opengooien in de 22 gemeenten van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland, hoeven niet direct een boete te verwachten. Een gesprek met een handhaver of een waarschuwing horen zeker wel tot de mogelijkheden. ,,Toezien op naleving van de wet is een taak van burgemeesters’’, stelt Ton Heerts, burgemeester van Apeldoorn en voorzitter van de VNOG. 

5 reacties

 • Andries Forger

  17 uur geleden
  Ik wist niet dat er grote bonnenboekjes bestonden. Is ook geen Nederlands. Grote bonnenboeken bestaan wel en in Zwolle is ook zo'n heel groot boek bij de Boa's in gebruik; daar passen ook hele 'grote boodschappen' in.
 • Ton T Koperberg

  1 dag geleden
  De burge meester moet net zo doen als in Limburg gewoon zeggen als open doen het kan best
 • Andre Eggerding

  4 dagen geleden
  Wat een slappe knieën. Wij hoeven ons ook niet meer aan de wet te houden. Of gaat deze meneer discrimineren?
 • Jan Willemsen

  4 dagen geleden
  Oud vakbondsman de heer Heerts heeft geen bedrijf. Hij is zeker van zijn inkomsten
 • Anoniem

  4 dagen geleden
  Peter Wilbrink Ik hoop dat Ton Heerts Limburg navolgt gewoon open doen en dan ff lekker langs lopen en genieten van " zijn " Apeldoornse mensen

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn