Volledig scherm
PREMIUM
Gerrit van den Brink bij zijn bijna afgebouwde huis aan de Oudedijk, waarvan de gemeente wil dat het wordt gesloopt. © Archief, Maarten Sprangh

Horrordossier Oudedijk: ultieme poging tot vrede in Uddel

Is er dan toch nog kans op vrede aan de Oudedijk in Uddel? Buurtbewoners hopen het van harte. Ze doen een ultieme poging om alsnog op één lijn te komen. Onder druk van de sloop die hun woningen boven het hoofd hangt, moeten onderlinge conflicten dan wel opzij worden gezet. Makkelijk wordt dat niet.

Al tijden is het oorlog aan de Oudedijk nadat een bouwstop over de laatste woning die er wordt gebouwd alle verhoudingen op scherp zet. April 2018 loopt het in het piepjonge plattelandsbuurtje zelfs zo uit de hand dat Harry Huisman aangifte doet van mishandeling door zijn buurman Gerrit van den Brink, die hem met een metalen staaf hard op zijn hoofd zou hebben geslagen. 

  1. Geen regels voor kindvloggers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’
    PREMIUM
    VIDEO

    Geen regels voor kindvlog­gers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’

    Ze testen cosmeticaproducten, spelen met speelgoed of maken slijm. Hun video’s worden miljoenen keren bekeken en adverteerders betalen grof geld. Geen wonder dat het aantal kindvloggers met een eigen YouTube-kanaal is geëxplodeerd. Hoewel de regels voor kinderarbeid streng zijn, lijken kindvloggers vrij spel te hebben. En dat is een probleem, vinden experts. ,,Een kind is geen verdienmodel.”
  2. Politiestudenten geslaagd: 35 bekeuringen bij verkeerscontrole in Apeldoorn

    Politiestu­den­ten geslaagd: 35 bekeurin­gen bij verkeers­con­tro­le in Apeldoorn

    Studenten van de Politieacademie zijn geslaagd voor hun examen Verkeerscontrole. Met glans, want vrijdag werden verspreid over Apeldoorn maar liefst 35 bekeuringen uitgeschreven. De agenten in de dop betrapten samen met het verkeersteam van de politie Oost-Nederland onder andere elf bestuurders die niet handsfree belden maar hun mobiel in de hand hielden. Voor datzelfde vergrijp werden ook twee fietsers op de bon geslingerd.
  3. Vraag bij het nieuws: wat is een weerrecord nog waard?
    PREMIUM

    Vraag bij het nieuws: wat is een weerrecord nog waard?

    De warmste 16 februari ooit, de hoogste luchtdruk ooit gemeten en een vliegtuig dat deze maand door een gunstige straalstroom anderhalf uur eerder konden landen op Schiphol. Die behaalde tijdwinst op een vlucht tussen New York en Schiphol was ook goed voor een record. Het lijkt er tegenwoordig op dat er iedere dag wel een meteorologisch record wordt verbroken. Wij spreken weerman Raymond Klaassen van Weerplaza over de zin en onzin van weerrecords.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn