Huifkar vol dementeren­de ouderen kantelt in Beemte Broekland

Met videoEen groep met zeven dementerende ouderen uit het Apeldoornse Socrateshuis is vanmorgen in Beemte Broekland in een greppel beland. Ze zaten in een huifkar en raakten van de weg af.

14 reacties

 • Lammie Langenberg

  4 maanden geleden
  Waar maken jullie je in godsnaam druk om. Mensen met dementie, dementerende ouderen, kwetsbare ouderen. Wat doet het er toe....mijn schoonmoeder zat in deze huifkar. Het enige wat ik belangrijk vind is dat zij niet gewond is. En weet je wat....ze is alweer vergeten wat er is gebeurd. Dus maak je niet zo druk om hoe we haar zouden moeten noemen!!!!!
 • Martine Kox

  4 maanden geleden
  Ina heeft als enige tot nu toe een verstandige reactie gegeven wat mij betreft. Dankjewel
 • P Schievink

  4 maanden geleden
  Waarom zou dementerende ouderen niet kunnen. Is het weer devaluatie tijd van een woord? Dus maken we er kwetsbare van over 5 jaar vinden we dat dan weer niet kunnen en gaan we weer.... Dit doen we continu met benamingen van bepaalde groeien. Allochtoon , medelander , persoon met migratie achtergrond pffff. Gehandicapt werd met beperking . Enz enz en elke keer na x tijd niet het veranderen. De titel van dit artikel is wel raar door het woord VOL demente alsof er 10 tallen in de huifkar zaten
 • Ge van Beek

  4 maanden geleden
  idd niet respectvol die kop "demente ouderen". Noem dit dan "kwetsbare ouderen" (dan geef je evengoed aan dat het niet vitale zelfredzame ouderen zijn, die bijv. er zelf wel weer uit klimmen, maar ouderen die extra hulp nodig hebben)
 • Ge van Beek

  4 maanden geleden
  Zie ik nou bij seconde 18 een doodlopende weg, waar de bestuurder meer ruimte had om te keren? (ipv midden op die smalle weg).