Huisartsen Lydia en Morna beginnen in Apeldoorn met een bijzondere huisartsenpraktijk, die veelal gebaseerd is op online zorg.
Volledig scherm
PREMIUM
Huisartsen Lydia en Morna beginnen in Apeldoorn met een bijzondere huisartsenpraktijk, die veelal gebaseerd is op online zorg. © Shutterstock / Kevin Hagens (Bewerking: de Stentor)

Huisartsen Lydia en Morna hebben geen personeel meer nodig dankzij hun digitale praktijk in Apeldoorn

Een huisartsenpraktijk zonder personeel, zonder doktersassistent, zonder praktijkondersteuner. Het kán. De Apeldoornse huisartsen Lydia ten Napel en Morna Veenhuizen beginnen in september met een totaal gedigitaliseerde huisartsenpraktijk. Een out of the box concept, zo zeggen ze zelf. ,,Het klinkt paradoxaal, maar wij hebben straks meer tijd voor persoonlijk contact.”

Eigenlijk gaan we weer terug naar heel vroeger, toen er nog geen praktijkondersteuners en doktersassistenten waren,’’ zegt Lydia. ,,We doen alles zelf, ook het werk dat doorgaans door doktersassistenten of praktijkondersteuners wordt gedaan. Zoals het uitspuiten van oren, of een uitstrijkje maken. Maar we steken die manier van werken wel in een heel modern jasje.’’

Quote

Wij denken dat het juist intiemer wordt. Er staat niets meer tussen de patiënt en huisarts.

Morna Veenhuizen, Huisarts
  1. Chef-kok Peter geeft vanuit Loenen geheimen uit een boeddhistische keuken prijs
    PREMIUM

    Chef-kok Peter geeft vanuit Loenen geheimen uit een boeddhisti­sche keuken prijs

    Het is een mooi hart onder de riem. Conferentiecentrum Bosoord, van het Maitreya instituut in Loenen, wordt hard geraakt door de coronacrisis. Tegelijk vindt het kookboek dat Maitreya heeft uitgegeven zijn weg door Nederland. Geheimen uit een boeddhistische keuken ging in korte tijd een paar honderd keer over de toonbank. ,,Wanneer dit verkoopsucces zich doorzet is een Engelstalige versie een logische stap.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn