Archiefbeeld van een Syrisch gezin dat uit tien mensen bestaat. De huisvesting van zulke grote vluchtelingengezinnen is een groot probleem.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld van een Syrisch gezin dat uit tien mensen bestaat. De huisvesting van zulke grote vluchtelingengezinnen is een groot probleem. © Archief, Van Assendelft Fotografie

Huur omlaag en extra kamers op zolder; Apeldoorn heeft huizen nodig voor grote vluchtelingengezinnen

Vluchtelingen uit grote gezinnen kunnen in Apeldoorn binnenkort alsnog onder één dak wonen. Het gaat om gezinnen met acht tot zelfs zelfs tien mensen, waarvan de gezinsleden nu nog verspreid zijn over verschillende locaties. Om de gezinnen te kunnen herenigen worden grote huizen beschikbaar gesteld die nu nog worden verhuurd in de vrije sector.

6 reacties

 • K Huisman

  2 jaar geleden
  Absurd. Hou eens op al die vluchtelingen te pamperen. Zoals hieronder al beschreven staat. Waarvoor sta je eigenlijk 12 jaar ingeschreven en dan nóg niks . Ga weg....hou op.
 • J van den Boom

  2 jaar geleden
  Ik begrijp hier helemaal niets van!
 • Harm Platz

  2 jaar geleden
  Dergelijke maatregelen zorgt dat de draagkracht van vluchtelingenzorg alleen maar afneemt.
 • Ria Fokkema

  2 jaar geleden
  Dakramen plaatsen...???? Sorry, maar kan er met mijn hoofd echt niet bij....en snap het echt totaal! niet meer.... Hoeveel Nederlanders, die een betaalbare woning zoeken.., zitten momenteel op een zolderkamertje...(waar ze veel te veel betalen..) ZONDER dakramen! Gaan ze daar ook dakramen plaatsen? Sorry..., Dit klop gewoon voor geen ene meter aan geen ene kant!!!!!!!
 • Ria Fokkema

  2 jaar geleden
  Sorry, Ik gun deze mensen ook echt een huis, na zoveel ellende. Maar word hier echt kwaad om... Ik ben verdorie geboren en getogen in Nederland. Werk al sinds mijn 17e in de zorg... Geen zwangerschapsverlof of wat dan ook... Door omstandigheden (slechte relatie) in particuliere huurwoning terecht gekomen. Mijn huurwoning staat echt op instorten... Sta al meer dan 12 jaar ingeschreven.. Niks!!! En dan krijgen zij voorrang..? Sorry.., valt bij mij helemaal verkeerd...🙄😞
 1. Uitvaartleider Gerrit Brouwer neemt bij AGOVV Apeldoorn definitief afscheid als trainer
  PREMIUM
  tweede klasse

  Uitvaart­lei­der Gerrit Brouwer neemt bij AGOVV Apeldoorn definitief afscheid als trainer

  Beroepshalve als uitvaartleider bij Rouwcentrum Rouwenhorst is het afscheid waar hij dagelijks mee geconfronteerd wordt definitief en onontkoombaar. De keuze om te stoppen met zijn hobby nam Gerrit Brouwer zelf en weloverwogen. Na meer dan veertig jaar als trainer in het amateurvoetbal zit hij bij de thuiswedstrijd van AGOVV tegen DESZ voor het laatst in de dug-out. ,,Het is mooi geweest.”
  Apeldoorn