Archiefbeeld van een Syrisch gezin dat uit tien mensen bestaat. De huisvesting van zulke grote vluchtelingengezinnen is een groot probleem.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld van een Syrisch gezin dat uit tien mensen bestaat. De huisvesting van zulke grote vluchtelingengezinnen is een groot probleem. © Archief, Van Assendelft Fotografie

Huur omlaag en extra kamers op zolder; Apeldoorn heeft huizen nodig voor grote vluchtelingengezinnen

Vluchtelingen uit grote gezinnen kunnen in Apeldoorn binnenkort alsnog onder één dak wonen. Het gaat om gezinnen met acht tot zelfs zelfs tien mensen, waarvan de gezinsleden nu nog verspreid zijn over verschillende locaties. Om de gezinnen te kunnen herenigen worden grote huizen beschikbaar gesteld die nu nog worden verhuurd in de vrije sector.

6 reacties

 • K Huisman

  10 maanden geleden
  Absurd. Hou eens op al die vluchtelingen te pamperen. Zoals hieronder al beschreven staat. Waarvoor sta je eigenlijk 12 jaar ingeschreven en dan nóg niks . Ga weg....hou op.
 • J van den Boom

  10 maanden geleden
  Ik begrijp hier helemaal niets van!
 • Harm Platz Platz

  10 maanden geleden
  Dergelijke maatregelen zorgt dat de draagkracht van vluchtelingenzorg alleen maar afneemt.
 • Ria Fokkema

  10 maanden geleden
  Dakramen plaatsen...???? Sorry, maar kan er met mijn hoofd echt niet bij....en snap het echt totaal! niet meer.... Hoeveel Nederlanders, die een betaalbare woning zoeken.., zitten momenteel op een zolderkamertje...(waar ze veel te veel betalen..) ZONDER dakramen! Gaan ze daar ook dakramen plaatsen? Sorry..., Dit klop gewoon voor geen ene meter aan geen ene kant!!!!!!!
 • Ria Fokkema

  10 maanden geleden
  Sorry, Ik gun deze mensen ook echt een huis, na zoveel ellende. Maar word hier echt kwaad om... Ik ben verdorie geboren en getogen in Nederland. Werk al sinds mijn 17e in de zorg... Geen zwangerschapsverlof of wat dan ook... Door omstandigheden (slechte relatie) in particuliere huurwoning terecht gekomen. Mijn huurwoning staat echt op instorten... Sta al meer dan 12 jaar ingeschreven.. Niks!!! En dan krijgen zij voorrang..? Sorry.., valt bij mij helemaal verkeerd...🙄😞

Apeldoorn