Apeldoorn een typisch Veluws bolwerk? Arnold Zweers weet dat meer inwoners hun wieg elders hadden staan, dan sommige geboren Apeldoorners zullen vermoeden.
Volledig scherm
PREMIUM
Apeldoorn een typisch Veluws bolwerk? Arnold Zweers weet dat meer inwoners hun wieg elders hadden staan, dan sommige geboren Apeldoorners zullen vermoeden. © Maarten Sprangh

Import-Apeldoorners wonen hier heerlijk - maar ze missen vaak hetzelfde

De bevolking van Apeldoorn bestaat voor een groot deel uit ‘import’. Die mensen van elders bevalt het er over het algemeen prima, maar er wordt ook iets sterk gemist. Ras-Apeldoorner Arnold Zweers schreef er een boek over.

  1. Rohda Raalte wint derby tegen Heino, HHC aan kop in de Tweede divisie

    Rohda Raalte wint derby tegen Heino, HHC aan kop in de Tweede divisie

    Asv Dronten promoveerde een paar maanden geleden naar de eerste klasse en was er alles aan gelegen om het seizoen met een overwinning te beginnen. Daar is de ploeg van Patrick Posthuma in geslaagd. AGOVV, Hierden en SC Rouveen beleefden daarentegen een teleurstellende start van de competitie. Ook SV Urk kwam niet sterk voor de dag, terwijl DVS’33, Flevo Boys en VVOG bleven steken op een puntje. HHC Hardenberg pakte wel de volle buit. Het toetje tussen Heino en Rohda Raalte eindigde in een relatief zorgeloze zege voor de bezoekers.