Volledig scherm
Het afgebroken deel van de boom blijft keurig op het hek van Sportpark Marialust hangen. © Arnoud Heins

In Apeldoorn is door de storm spontaan een merkwaardig kunstwerk ontstaan

Het is een wat vreemde gewaarwording als je momenteel over de Laan van Kerschoten in Apeldoorn rijdt. Op het hek van Sportpark Marialust valt namelijk een merkwaardig kunstwerk te spotten.

Het is de afgelopen week spontaan ontstaan. Door het noodweer is net buiten het hek van het sportveld een boom gespleten. Een deel daarvan is op de omheining terecht gekomen en daar vervolgens op de één of andere manier op blijven hangen.  

Wie het ‘kunstwerk’ wil bewonderen, moet snel zijn. Op de betreffende boom staat een rood kruis. Het teken dat deze ten prooi zal vallen aan de motorzaag. Dan wordt ongetwijfeld ook het op het hek gevallen deel verwijderd.  

Volledig scherm
© Arnoud Heins
  1. Mengeling van emoties rond herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch
    PREMIUM

    Mengeling van emoties rond herinne­rings­cen­trum Apeldoorn­sche Bosch

    In het huis waar Yvonne Elzas als kind logeerde, komt een permanent herinneringscentrum over het oorlogsdrama van het Apeldoornsche Bosch. Haar grootouders woonden hier omdat haar opa directeur was van internaat Paedagogium Achisomog. Goed dat het herinneringscentrum er komt, zegt Elzas, al vindt ze het zelf steeds moeilijker om oorlogsverhalen te horen. ,,Ik kan bijna geen documentaire zien, maar nog steeds voel ik me hier ontzettend thuis.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn