Volledig scherm
De rouwauto is deels onder een vrachtauto gekomen op de Duitse A2 bij Dortmund. © Julian Stratenschulte/dpa

In Duitsland verongelukte bestuurder lijkwagen is 49-jarige man uit Klarenbeek

De bestuurder van een Nederlandse lijkwagen die vorige week om het leven kwam bij een verkeersongeval op een Duitse snelweg, blijkt Kenneth van Spronssen (49) uit Klarenbeek te zijn. 

De wagen kwam vorige week woensdag in de buurt van Hannover in botsing met een vrachtwagen. De rouwauto liep door de crash enorme schade op. Het voertuig zou deels onder de vrachtwagen zijn geschoven. De hulpdiensten rukten met 44 man sterk en 16 voertuigen uit en zetten de A2 in de richting van Dortmund volledig af. Een aantal politieagenten controleerden of bestuurders die in de tegenovergestelde richting reden geen foto's van het ongeval maakten.

Stoffelijke resten

Toen de hulpdiensten probeerden de bestuurder te bevrijden, ontdekten ze nog een lichaam in de wagen. Het ging om stoffelijke resten die werden vervoerd in een grafkist. 

De Klarenbeker had sinds 2016 een eigen bedrijf in het vervoeren van overledenen in Europa. Daarvoor was hij werkzaam bij Monuta. 

 1. Apeldoornse webshop laat spoor van gedupeerden na
  PREMIUM

  Apeldoorn­se webshop laat spoor van gedupeer­den na

  Leveranciers en klanten betichten webshop BMX Shop Apeldoorn massaal van oplichting. De webshop voor fietscrossartikelen van Apeldoorner Riny van Nieuwenhuizen zou wel afnemen van leveranciers maar niet betalen en klanten juist laten betalen maar vervolgens niet leveren. Van Nieuwenhuizen zelf ontkent oplichtingspraktijken en stelt juist zelf slachtoffer van een lastercampagne te zijn. Meerdere gedupeerden zeggen dat ze aangifte van oplichting hebben gedaan tegen de ondernemer. ,,Die man is ziek in zijn hoofd.’’
 2. Gemist? ‘Wolf’ in Schoonheten en Staatsloterij verklaart levende Kampenaar dood
  Jouw regionieuws gemist?

  Gemist? ‘Wolf’ in Schoonhe­ten en Staatslote­rij verklaart levende Kampenaar dood

  De gemeente Raalte werd afgelopen week opgeschrikt door een Wolf, althans dat werd in eerste instantie gedacht. Een filmpje circuleerde over een dier dat mogelijk bloed van de weg zat te likken bij Schoonheten. Die ‘wolf’ bleek uiteindelijk de Duitse Herder Beer van Ans Spijker. ,,Het was een boterham. Ik kan je de plek zo aanwijzen,’’ aldus de eigenaresse. Dit verhaal was één van de opmerkelijkste verhalen van afgelopen week. Een overzicht van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard zijn:

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn