Volledig scherm
De rouwauto is deels onder een vrachtauto gekomen op de Duitse A2 bij Dortmund. © Julian Stratenschulte/dpa

In Duitsland verongelukte bestuurder lijkwagen is 49-jarige man uit Klarenbeek

De bestuurder van een Nederlandse lijkwagen die vorige week om het leven kwam bij een verkeersongeval op een Duitse snelweg, blijkt Kenneth van Spronssen (49) uit Klarenbeek te zijn. 

De wagen kwam vorige week woensdag in de buurt van Hannover in botsing met een vrachtwagen. De rouwauto liep door de crash enorme schade op. Het voertuig zou deels onder de vrachtwagen zijn geschoven. De hulpdiensten rukten met 44 man sterk en 16 voertuigen uit en zetten de A2 in de richting van Dortmund volledig af. Een aantal politieagenten controleerden of bestuurders die in de tegenovergestelde richting reden geen foto's van het ongeval maakten.

Stoffelijke resten

Toen de hulpdiensten probeerden de bestuurder te bevrijden, ontdekten ze nog een lichaam in de wagen. Het ging om stoffelijke resten die werden vervoerd in een grafkist. 

De Klarenbeker had sinds 2016 een eigen bedrijf in het vervoeren van overledenen in Europa. Daarvoor was hij werkzaam bij Monuta. 

  1. Mengeling van emoties rond herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch
    PREMIUM

    Mengeling van emoties rond herinne­rings­cen­trum Apeldoorn­sche Bosch

    In het huis waar Yvonne Elzas als kind logeerde, komt een permanent herinneringscentrum over het oorlogsdrama van het Apeldoornsche Bosch. Haar grootouders woonden hier omdat haar opa directeur was van internaat Paedagogium Achisomog. Goed dat het herinneringscentrum er komt, zegt Elzas, al vindt ze het zelf steeds moeilijker om oorlogsverhalen te horen. ,,Ik kan bijna geen documentaire zien, maar nog steeds voel ik me hier ontzettend thuis.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn