In Paleis Het Loo weten ze het: zo vouw je de perfecte servetten voor een feestelijk diner

Bereid je een feestelijk diner tijdens kerst? Wat is er mooier dan de gerechten te serveren op een fraai gedekte tafel. En die is pas écht af met een feestelijk gevouwen servet. Hoe dat moet? Dat doet textielrestaurateur Hans Schuite voor, bij een workshop in Paleis Het Loo. Het is best een gepriegel en je moet met geduld vouwen, dan krijg je het mooiste resultaat, constateert verslaggever Ingrid Willems.

Even voorstellen, Hans Schuite. Hij is zelf al 36 jaar werkzaam als textielrestaurateur bij Paleis Het Loo. In de loop van de jaren groeide zijn interesse voor het servetvouwen. ,,Door foto’s, boeken en buitenlandse gedekte tafels te bestuderen is mijn interesse groter geworden. Ik ben in 1994 begonnen met eerste Pauw-servet te vouwen, dat werd verfijnder en is uitgegroeid tot mijn belangstelling in het vouwen van verschillen servetten,” aldus de restaurateur, die zegt dat linnen servetten mooier vouwen dan katoenen. ,,Katoen is stugger en vouwt daarom moeilijker”.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn