Volledig scherm
PREMIUM
© shutterstock

Inbraakgolf Apeldoornse dorpen: Beekbergen nu aan de beurt

De dorpen ten zuiden van Apeldoorn worden geteisterd door inbrekers. Eind vorig jaar sloegen ze hun slag in Loenen. Inmiddels heeft het dievengilde het werkterrein verplaatst naar Beekbergen. Het jaar is amper begonnen of er zijn daar al vijf woningen geplunderd.

De sinterklaascadeautjes waren amper uitgepakt of wijkagent Theo Simmelink luidde op 5 december via Twitter de noodklok. Omdat het aantal inbraken in Loenen de spuigaten uitliep - dertien in iets meer dan een maand - riep hij de hondenbezitters in het dorp op extra waakzaam te zijn. Zij kennen hun buurt vaak het beste en het verzoek was om verdachte situaties direct via 112 te melden. Daarnaast meldde hij dat de politie zelf uiteraard ook extra alert zou zijn. ,,Er is behoorlijk geïnvesteerd'', blikt hij nu terug.

  1. Erna filmt wolvin GW998f drie keer met haar wildcamera op de Veluwe: ‘Zou ze drachtig zijn?’
    PREMIUM
    video

    Erna filmt wolvin GW998f drie keer met haar wildcamera op de Veluwe: ‘Zou ze drachtig zijn?’

    Vlak voor de wildcamera schudt wolvin GW998f zich op 6 maart even flink uit, ze snuffelt wat in een vossenhol, en verdwijnt dan weer uit beeld. Het is de derde keer dat een wildcamera van natuurliefhebber Erna Licht uit Harderwijk de ‘Veluwse’ wolf weet vast te leggen. ,,En op deze beelden lijkt ze een stuk forser dan in augustus en oktober 2018. Misschien dat ze drachtig is?’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn