Volledig scherm
PREMIUM
© shutterstock

Inbraakgolf Apeldoornse dorpen: Beekbergen nu aan de beurt

De dorpen ten zuiden van Apeldoorn worden geteisterd door inbrekers. Eind vorig jaar sloegen ze hun slag in Loenen. Inmiddels heeft het dievengilde het werkterrein verplaatst naar Beekbergen. Het jaar is amper begonnen of er zijn daar al vijf woningen geplunderd.

De sinterklaascadeautjes waren amper uitgepakt of wijkagent Theo Simmelink luidde op 5 december via Twitter de noodklok. Omdat het aantal inbraken in Loenen de spuigaten uitliep - dertien in iets meer dan een maand - riep hij de hondenbezitters in het dorp op extra waakzaam te zijn. Zij kennen hun buurt vaak het beste en het verzoek was om verdachte situaties direct via 112 te melden. Daarnaast meldde hij dat de politie zelf uiteraard ook extra alert zou zijn. ,,Er is behoorlijk geïnvesteerd'', blikt hij nu terug.

  1. Jeukrupsenplaag Apeldoorn loopt uit de hand: ‘We pakken nu alleen de schoolpleinen nog aan’
    PREMIUM

    Jeukrupsen­plaag Apeldoorn loopt uit de hand: ‘We pakken nu alleen de schoolplei­nen nog aan’

    De overlast van de eikenprocessierups in Apeldoorn loopt op dit moment de spuigaten uit. Het aantal meldingen ging gisterochtend over de zevenhonderd heen, waar dat er vorig jaar maximaal driehonderdvijftig waren. ,,We pakken op dit moment alleen de meldingen over schoolpleinen nog aan, de rest moet wachten’’, vertelt Bert-Jan van Zetten, die de aanpak van ziekten en plagen in de gemeente coördineert.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn