Volledig scherm
PREMIUM
© shutterstock

Inbraakgolf Apeldoornse dorpen: Beekbergen nu aan de beurt

De dorpen ten zuiden van Apeldoorn worden geteisterd door inbrekers. Eind vorig jaar sloegen ze hun slag in Loenen. Inmiddels heeft het dievengilde het werkterrein verplaatst naar Beekbergen. Het jaar is amper begonnen of er zijn daar al vijf woningen geplunderd.

De sinterklaascadeautjes waren amper uitgepakt of wijkagent Theo Simmelink luidde op 5 december via Twitter de noodklok. Omdat het aantal inbraken in Loenen de spuigaten uitliep - dertien in iets meer dan een maand - riep hij de hondenbezitters in het dorp op extra waakzaam te zijn. Zij kennen hun buurt vaak het beste en het verzoek was om verdachte situaties direct via 112 te melden. Daarnaast meldde hij dat de politie zelf uiteraard ook extra alert zou zijn. ,,Er is behoorlijk geïnvesteerd'', blikt hij nu terug.

  1. Videobeelden van beschieting City Club in Apeldoorn geven details daders
    video

    Videobeel­den van beschie­ting City Club in Apeldoorn geven details daders

    De mannen die de City Club nachtclub op het Caterplein in Apeldoorn in de nacht van 7 november 2018 rond 3 uur hebben beschoten waren klein van stuk. Zo'n 1.70 m. schat de politie aan de hand van camerabeelden, die vanavond zijn vrijgegeven via het tv-programma Opsporing Verzocht. Een van hen, de schutter, trekt bovendien met zijn been en schoot met een pauze herhaaldelijk op de nachtclub, ondanks dat nabij gelegen horecazaken ook op dat moment geopend waren.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn