Volledig scherm
Inval bij een pand in Apeldoorn. © LDG Fotografie

Inval politie: man opgepakt voor betrokkenheid bij schietpartij Apeldoorn

UpdateDe politie heeft vanochtend een inval gedaan bij een pand aan de Sleutelbloemstraat in Apeldoorn. Daarbij is de bewoner aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident in De Sikkel in de nacht van zondag op maandag. Eerder werden al vier anderen opgepakt. 

De leeftijd van de man wil de politie in verband met de privacy niet naar buiten brengen. De politie doet momenteel onderzoek bij het naastgelegen autobedrijf en heeft  het terrein afgesloten met hekken voorzien van doeken, waardoor het hermetisch is afgesloten van de buitenwereld.  In een dienstwagen houdt de politie toezicht.

Volledig scherm
De deur is opengebroken. © LDG Fotografie

Conflict

De politie pakte maandag al vier verdachten (24, 26, 27 en 28 jaar oud) op voor de schietpartij in Apeldoorn. Twee van hen raakten gewond bij het incident. De betrokkenen kennen elkaar. Vermoedelijk maakt de schietpartij deel uit van een langer lopend conflict in de relationele sfeer. De politie onderzoekt nog of deze schietpartij verband houdt met de schietpartij van vorige maand in de Gentiaanstraat.  Alle vier de mannen zitten nog vast. 

In onderstaande animatie is de wijk te zien waar de schietpartij van zondagnacht in Apeldoorn plaatsvond: 

In deze interactieve kaart zijn beide schietpartijen in Apeldoorn te zien:

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn