De bewuste bocht in de N786. Deze route is gewoon niet geschikt voor zwaar verkeer, is al jaren het standpunt in Loenen. En enkele aanpassingen aan de weg zouden de situatie er nu minder veilig op maken. De provincie spreekt van 'minimale' veranderingen.
Volledig scherm
PREMIUM
De bewuste bocht in de N786. Deze route is gewoon niet geschikt voor zwaar verkeer, is al jaren het standpunt in Loenen. En enkele aanpassingen aan de weg zouden de situatie er nu minder veilig op maken. De provincie spreekt van 'minimale' veranderingen. © Maarten Sprangh

Inwoners Loenen boos over ‘onveilige bocht’ en brengen provincie voor de rechter: ‘Na 44 jaar verdienen we beter’

Het klinkt als David tegen Goliath: een dorpsraad die de provincie Gelderland voor de rechter daagt. Loenen kan niet anders, vinden de vertegenwoordigers, want naar hun gevoel doet de provincie een rare zet in een slepende kwestie rond verkeer. En de rechter snapt dat gevoel. Verslag van een, in meerdere opzichten, curieuze rechtszaak.

4 reacties

 • jos zoet

  4 weken geleden
  Ga eerst maar eens beter handhaven op snelheid en afstand houden...
 • Rikie van Binsbergen

  4 weken geleden
  De hele Eerbeekseweg door Loenen is gevaarlijk. Door de bocht te verbreden stimuleer je het verkeer om nog harder Loenen in te rijden. Hoeveel geld is er de afgelopen 44 jaar al uitgegeven ivm deze kwestie? Ik heb niet voor niets onze kinderen 6 jaar de weg over geholpen vanaf het Hameinde toen ze de basisschool bezochten. Ben blij dat ik ze nog heb. Ook vind ik de houding van de Provincie naar de plaatselijke ondernemers toe ronduit arrogant.
 • Rikie van Binsbergen

  4 weken geleden
  De hele Eerbeekseweg door Loenen is zeer gevaarlijk.
 • S. Puschaner

  4 weken geleden
  De weg zelf ligt niet goed, in de bocht loopt hij naar buitenaf Zeer gevaarlijk voor de wandelaars en fietsers

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn