Gerard Schoenaker uit Klarenbeek strijdt op 25 september in Assen om de titel 'Veiligste chauffeur van Nederland'.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerard Schoenaker uit Klarenbeek strijdt op 25 september in Assen om de titel 'Veiligste chauffeur van Nederland'. © Maarten Sprangh

Is Gerard uit Klarenbeek ‘de veiligste chauffeur van Nederland’?

Nietsvermoedend gaf de Klarenbeekse Gerard Schoenaker (61) zich op voor het NK Veiligste Chauffeur 2021. Met wat online testjes moest hij zijn kennis laten zien en hij wilde wel eens weten ‘hoe hij ervoor stond’. Op zaterdag 25 september staat hij in de finale in Assen; hij zit bij de laatste 25 van in totaal duizend deelnemers.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn