Gencay Alici stapt als directeur binnen het islamitische onderwijs over van De Zonnebloem in Deventer naar De Roos in Apeldoorn.
Volledig scherm
PREMIUM
Gencay Alici stapt als directeur binnen het islamitische onderwijs over van De Zonnebloem in Deventer naar De Roos in Apeldoorn. © Archief, Ronald Hissink

Islamitische basisschool in Apeldoorn van start met 75 leerlingen: ‘We willen meer’

De eerste islamitische basisschool in Apeldoorn opent maandag zijn deuren. De Roos gaat in de wijk De Maten van start met 75 leerlingen in vier klassen. ,,Nog wat speeltoestellen op het schoolplein, dan zijn we er klaar voor”, zegt Mehmet Okuducu, waarnemend bestuurder van Stichting SIMON. ,,Maar we willen meer.”

22 reacties

 • D. Burger

  1 maand geleden
  Niet dat ik tegen ben dat ze les krijgen van hun geloof maar als iedereen een eigen school krijgen zul je nooit verbinden.Op de lagere school moet je ze al leren om met elkaar om te gaan.Gewoon openbare scholen wil je een christelijke ,islam of een andere geloofs les maak daar een middag voor vrij.Zo maak je geen groepjes in onze samenleving en wordt de kloof niet groter.
 • D Vening

  1 maand geleden
  Islamitisch onderwijs hoort thuis in islamitische landen. Dit is Nederland. Voor religieus onderwijs verwijs ik naar een zondagsschool of in dit geval een vrijdagsschool. Dat zou goed passen nu de reguliere scholen een 4 daagse schoolweek overwegen..
 • Jeroen Veneman

  1 maand geleden
  Lijkt me niet iets om trots op te zijn. Ik zeg dit niet op basis van onderbuik gevoelens maar als leerkracht die werkzaam is geweest op een Islamistische Basisschool. Feit is dat bepaalde maatschappelijke thema's onbespreekbaar zijn binnen het Islamistische onderwijs, thema's die op een openbare basisschool wel bespreekbaar zijn. Zaken die in de Nederlandsche grondwet verankerd zijn worden stelselmatig ontkend dan wel verzwegen. De leerlingen zijn trouwens meer dan prima met alle cons en pros.
 • Wim Pasman

  1 maand geleden
  @Marianne Klaasen. Ik ben het volledig eens met de eerste twee zinnen van uw betoog!
 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  @ Erik Biesemaat, bij de laatste Tweede Kamer verkiezingen stemde ik VVD. Niet omdat de VVD het zo goed doet maar om D66 niet de grootste te laten worden. Ik ben niet zo van het verbergen van de waarheid. Jij doet dat liever wel als het gaat om een waarheid die je niet welgevallig is. Je zult ook wel niet willen weten waar de moordenaar van Theo van Gogh vandaan kwam en wat zijn geloof was.