De jacht op vossen is afgelopen, oordeelt de rechter. Eerst moet worden aangetoond dat de dieren schade veroorzaken.
Volledig scherm
PREMIUM
De jacht op vossen is afgelopen, oordeelt de rechter. Eerst moet worden aangetoond dat de dieren schade veroorzaken. © ANP

Jagers in Gelderland mogen vanaf nu deze 6 dieren niet meer doodschieten

Jagers in Gelderland mogen niet meer schieten op konijnen, vossen, Canadese ganzen, houtduiven, kauwen en zwarte kraaien. Dat heeft de rechtbank Gelderland besloten. Dierenbelangenorganisatie Faunabescherming is opgelucht.

23 reacties

 • Linda van Maanen

  2 jaar geleden
  Goed zo. Ik ben al eens de discussie aangegaan met een hele groep jagers die met z'n allen op één houtduif aan het knallen waren. Volgens hen omdat de duif van de mais at. GEMAAID mais, dus restjes. Duiven halen geen kolven van de plant zelf. Jaren geleden schoten ze een bijna makke haas op ONS land! Ze mochten daar niet komen maar hadden weer een excuus natuurlijk. De haas hebben ze eerst moeten schoppen, zo mak was hij. Ik heb maar één woord voor jagers maar die hou ik voor me.
 • H.W.M. Galle

  2 jaar geleden
  @H Bosch De slechte stand van de weidevogels heeft maar één oorzaak: de mens!
 • Gerard De Bij

  2 jaar geleden
  H Bosch, natuurlijke selectie is juist een natuurlijk proces, ik hoor niemand over ratten die verlamd door de landerijen kruipen want veel ratten lijden aan verlammingsverschijnselen, maar wel over konijnen. Heel vreemd. De mens staat ver af van de natuur waar het recht van de sterkste geldt en ziekte, honger en predatie normaal is.
 • H Bosch

  2 jaar geleden
  Maar ja, is wetenschappelijk onderbouwd...... Vanachter de computer waarschijnlijk. Heb jaren geleden op twee verschillende waddeneilanden het effect gezien van een jachtverbod. Myxomatose; fraai om te zien: konijntjes half verlamd, half blind en uitgehongerd naar hun eind. Had ook zo'n slimme jongen uitgedokterd. Gelukkig wijzer geworden dat dit soort natuurlijke selectie niet kan. Ander goed voorbeeld: fiets eens door Zwolle-zuid of vaar eens over de Vecht. Het stikt van de Canadezen ganzen.
 • Harm Platz

  2 jaar geleden
  Ik vind dat de huiskat op de lijst moet komen van dieren die je wel af mag schieten. De katten in NL en die horen er niet thuis, doden elk jaar 18.000.000 vogels.
 1. Zó snel foto delen van overleden Sylvia (45) blijkt zeer ongebruikelijk: ‘Zou de politie vaker moeten doen’
  PREMIUM
  8

  Zó snel foto delen van overleden Sylvia (45) blijkt zeer ongebruike­lijk: ‘Zou de politie vaker moeten doen’

  Het is een unicum in Nederland. De politie gaf vrijdag amper een dag na haar vondst een foto vrij van een dode vrouw in Apeldoorn, om haar identiteit te achterhalen. Met succes. Zeer ongebruikelijk dat dit zo snel gebeurt, stellen deskundigen. ,,Maar de politie zou dit veel vaker moeten doen. Hoe eerder je weet wie het slachtoffer is, hoe sneller je informatie achterhaalt’’, zegt rechtspsycholoog Robert Horselenberg.
  Apeldoorn