Edelhert op de Veluwe.
Volledig scherm
Edelhert op de Veluwe. © ANP/Fotobewerking de Stentor

Jagers schieten recordaantal edelherten dood op Veluwe

VIDEOJagers op de Veluwe hebben in het afgelopen jaar een historisch hoog aantal edelherten doodgeschoten. Het gaat om 1740 dieren, blijkt uit de jaarrapportage van de Faunabeheereenheid (FBE) Gelderland. Maar is het genoeg?

12 reacties

 • G. Schouten

  1 jaar geleden
  Ach Reinder en Anoniem, nog even doorgroeien dan gaan wij elkaar hier allemaal te lijf. De jeugd is al begonnen met messen, De grote jongens met Kalasjnikovs. Als de religieus culturele spanningen, de belastingdruk, woningnood, onbetaalbare energietransitie, prijzen en woke irritaties blijven toenemen dan wordt het vast heel spannend in ons propvolle landje.
 • Reinder Bosch

  1 jaar geleden
  @ anoniem. Heel goed gezien. Er zijn niet te veel herten, zwijnen enz. Maar veel te veel mensen.Maar ja, afschieten willen we niet he. Dus moeten we noodgedwongen te veel dieren afschieten, omdat moeder natuur dit niet zelf kan http://reguleren.Om voldoende leefgebied over te houden voor de mens. En dan mogen de mensen in de stad, die 1 keer per jaar op de Veluwe komen dit zielig vinden. Maar de mensen op het platteland, die veel dichter bij de natuur staan, weten dat het noodzaak is.Het is niet anders
 • B Zieleman

  1 jaar geleden
  Te veel herten, te veel reeën, teveel zwijnen....is het niet zo dat de oprukkende mens zélf steeds meer natuurgebied in beslag neemt? Denk aan woningbouw, industrieterreinen, zonneparken, akkerbouw, ontbossing, nieuwe wegen?
 • Jurgen Teunissen

  1 jaar geleden
  En wat nu al je de hekken eens weg haalt en de natuur ook gewoon zijn gang laat gaan. De wolf mag er niet komen maar de herten mogen daar ook niet weg. Dus hekken weg en het probleem lost zich wel op want de dieren gaan rond trekken en dan heeft een roofdier ook meer kans
 • K Huisman

  1 jaar geleden
  @Robbert Scholten, je vind het niet cru dat er koeien, varkens en kippen in een vrachtwagen gepropt en geschopt worden om vervolgens in een slachthuis geduwd te worden en daar nog eens onbeestelijk behandeld worden om daarna genade schot te krijgen?