Archieffoto van een jager met een geluidsdemper op de loop van zijn jachtgeweer.
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto van een jager met een geluidsdemper op de loop van zijn jachtgeweer. © Mike Montgomery

Jagers verbijsterd over schietverbod Gelderland: ‘Groot probleem voor agrariërs en grondbezitters’

Jagers zijn verrast door het oordeel van de rechtbank Gelderland om de jacht op zes diersoorten in Gelderland vanaf nu te verbieden. Dat meldt de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging. ,,We doen er alles aan om dit op te lossen’’, zegt woordvoerder Julia de Vries.

15 reacties

 • Linda van Maanen

  2 jaar geleden
  Agossie, kunnen ze niet meer knallen? Ik woon in de Achterhoek, zit veel in de natuur en heb welgeteld één vos gezien bij een maisveld. Nou en? Lekker laten zitten. Ik zie dagelijks honderden, misschien wel duizenden mensen, maar dat is geen probleem?
 • Ep Sluiter

  2 jaar geleden
  Helemaal gelijk Paul er zijn gewoon te veel mensen! Alles moet er voor wijken
 • M. Coole

  2 jaar geleden
  Ik zie zelfs een reactie waarin iemand zegt dat jagers het evenwicht handhaven. Wel, dat is ze nog nooit gelukt en dat zal ze ook nooit lukken. Dat is niet in hun belang en jagers hebben geen benul van natuurlijke selectie. Sterker, ze verstoren juist het evenwicht.
 • M. Coole

  2 jaar geleden
  Het is absurd dat predatoren de schuld krijgen van achteruitgang weidevogels. De oorzaak is intensivering landbouw. Weidevogels en predatoren zijn aangewezen op kleine stukjes land omgeven door voedselarme graswoestijnen. Ook heeft jacht nog nooit objectief bewezen nuttig of effectief te zijn. Wel dat het ecologische en natuurlijke processen alsook de natuurlijke populatieopbouw verstoort.Jagers zijn altijd verbijsterd als hobby in gevaar komt, terwijl het al jaren bewijst volkomen nutteloos is.
 • Paul

  2 jaar geleden
  Linksom of rechtsom, er zijn gewoon te veel mensen! En wat betreft die jagers, dat zijn op een paar uitzonderingen na, allemaal verongelijkte mannen die hun hobby dreigen kwijt te raken. Vaak bestaand uit de zogenaamde elite nl artsen, dierenartsen etc. Ga zelf maar eens op onderzoek uit and proof me wrong!
 1. Bomen kappen om zonnepanelen te plaatsen? Lezers denken mee en komen met deze alternatieven
  PREMIUM
  jouw mening
  6

  Bomen kappen om zonnepane­len te plaatsen? Lezers denken mee en komen met deze alternatie­ven

  Bomen kappen om zonnepanelen op daken een kans te geven. Een grote meerderheid van deelnemers aan een poll van de Stentor ziet dat niet zitten. Tegelijk denken veel lezers mee en zien ze kansen. Petra Gerard oppert bijvoorbeeld: ‘Bomen vervangen voor lager type zodat groen behouden kan worden en er optimaal gebruik van de duurzame energie gebruik kan worden gemaakt.’
  Apeldoorn