Jan Graafland uit Apeldoorn heeft vijftien van dit soort mappen met technische tekeningen gevuld in de afgelopen drie jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Graafland uit Apeldoorn heeft vijftien van dit soort mappen met technische tekeningen gevuld in de afgelopen drie jaar. © Maarten Sprangh

Jan (60) stopt bijna al zijn geld in eigen windmolen: ‘Het wordt economisch een heel interessant ding’

Dagen aaneen zit Jan Graafland te tekenen en te rekenen aan zijn keukentafel in Apeldoorn. De techneut ontwikkelt zijn eigen windmolen – de Ventus Valeo – en zet daarvoor al drie jaar alles opzij. Privé knoopt hij met zijn vrouw al tijden de eindjes aan elkaar. ,,We houden ons hoofd net boven water.’’ Binnenkort moet het eerste exemplaar gaan draaien, in een polder in de Zaanstreek.

0 reacties

  1. KAART | Flinke stijging aantal besmettingen in Oost-Nederland, Noordoostpolder blijft zorgenkindje
    CHECK JOUW GEMEENTE

    KAART | Flinke stijging aantal besmettin­gen in Oost-Nederland, Noordoost­pol­der blijft zorgenkind­je

    De dalende trend met positieve coronatesten zet niet door. Het aantal positieve testen bij de GGD is afgelopen dag zelfs flink toegenomen: in het hele land is het aantal besmettingen gestegen naar 23.153 en in de veiligheidsregio’s in Oost-Nederland werden afgelopen dag met 2187 besmettingen ook meer positieve testen geregistreerd. De gemeente Noordoostpolder blijft het zorgenkindje van de regio.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn