Vakantiepark De Hertenhorst.
Volledig scherm
PREMIUM
Vakantiepark De Hertenhorst. © Maarten Sprangh

‘Jarenlang is deze bewoning gedoogd en nu staat de gemeente achter het onmenselijke beleid van de nieuwe eigenaars’

LEZERSREACTIEHet is de laatste jaren een tendens dat vakantieparken en ook campings aangekocht worden door rijke zakenlieden, die dan bewoners uit hun eigen vakantiehuizen zetten. Om vervolgens de campings vol te bouwen met nieuwe vakantiewoningen, die zij zelf exploiteren. Veel van de huidige bewoners vallen niet onder huurbescherming en zijn overgeleverd aan de grillen van de eigenaars.

3 reacties

 • L. Haak

  2 dagen geleden
  Op de Veluwe hebben wij het beleid Vitale Vakantieparken. Dat is goed en het was nodig. Het beleid kent ook diverse uitzonderingsregelingen, o.a. een pauze regeling voor mensen die even zonder woning zitten. De recron voorwaarden benoemt her-structuring, soms moet een eigenaar zijn park immers vernieuwen. Een jaar de tijd om iets anders te zoeken en kosten voor verplaatsing horen erbij. Echter, op deze camping stelt de nieuwe eigenaar zijn eigen regels, de huidige bewoners zijn hiervan de dupe.
 • Paul Eijk

  3 dagen geleden
  Björn W wat een ongenuanceerde opmerking je eerst eens in verdiepen in iets voor je wat zegt! Deze regels stammen sowieso uit de tijd dat men voor 8.000 gulden een stacaravan plaatste en na tien of tientallen jaren verzorgt werd van je plaats te vertrekken ivm nieuwe nette behuizing maar nu worden mensen die voor 50.000. Tot 100.000 € een chalet kopen of plaatsen op korte termijn soms al na 1 of 2 jaar verwijderd en niet alleen permanente maar ook recreatie bewoners.
 • Bjorn Willemsen

  3 dagen geleden
  Bijzonder verhaal..... als ik op tijd moet thuis moet zijn vóór de avondklok geeft mij dat ook niet het recht om te hard te rijden. Natuurlijk had er met wat meer subtiliteit, omgegaan kunnen worden met de mensen en hadden de illegale bewoners wat meer tijd kunnen krijgen, maar neemt niet weg dat mensen ( vaak ook nog onder valse voorwendselen) wonen op een vakantiepark. Het woord zegt het zelf al. Ik ben er erg blij om dat de gemeente ingrijpt en dit niet meer gedoogd. Goed voor het toerisme!!

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

 1. Met man en macht vissen redden uit de Zandenplas
  Play

  Met man en macht vissen redden uit de Zandenplas

 2. Video van de Dag | Spectaculaire luchtbeelden: man vlucht twee (!) keer in gestolen politieauto
  Play

  Video van de Dag | Spectacu­lai­re luchtbeel­den: man vlucht twee (!) keer in gestolen politieau­to

  7 mei

Apeldoorn