Volledig scherm
Jos Miedendorp-de Bie met zijn bord in het centrum van Deventer. © FOTO HISSINK

Jos (64) uit Twello heeft succes met zijn ik-zoek-werk-bord: hij heeft een baan

Twellonaar Jos Miedendorp-de Bie heeft een baan gevonden. Omdat eerdere sollicitaties steeds niets opleverden, ging de 64-jarige met een sandwichbord de straat op. Hij hoopte op die manier wél aan het werk te komen, en had succes.

Miedendorp-de Bie begint op 8 januari als administrateur op het hoofdkantoor van Rofra Meubelen in Vaassen. Nadat de Stentor eind deze maand aandacht aan hem besteedde, besteedden veel media aandacht aan zijn zoektocht. Dat leverde Miedendorp-de Bie vrijwel meteen zijn eerste sollicitatiegesprekken op.

Directeur

Miedendorp de Bie was tot 2007 directeur van een florerend familiebedrijf. Toen dat verkocht werd aan een multinational, investeerden hij en zijn man André Stenvert hun deel van het geld in een galerie en koffie- en theeschenkerij. Het duurde twee jaar voor de gemeente een vergunning verleende. Twee jaar van investeringen, zonder inkomen. ,,We gingen midden in de crisis open, twee jaar te laat. Het heeft daardoor nooit gelopen", verklaarde Miedendorp-de Bie waarom dat geen succes werd.

Schulden

Het echtpaar belandde in de schulden en moest hun huis met galerie verkopen. Dat lukte deze zomer eindelijk en ze dachten een nieuwe start te kunnen maken in hun sociale huurwoning in Twello. Met de AOW en het pensioen van André zouden ze hun schulden gaan afbetalen en vrij onbezorgd van hun oude dag gaan genieten. 

Verlies

Maar het liep anders. Anderhalve maand na hun verhuizing overleed André plotseling. Jos stond er ineens alleen voor: hij bleef achter - ook met de restschuld. En hij belandde in de bijstand. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn