José Hofhuis won onlangs op het Europese ICU Recovery congres de eerste prijs voor haar onderzoek naar de kwaliteit van leven, tien jaar na ontslag van de intensive care. Samen met onder andere Peter Stronk, intensivist en voorzitter Expertisecentrum IC Gelre Revalidatie Apeldoorn (ExpIRA), gaat ze aan de slag met haar bevindingen.
Volledig scherm
PREMIUM
José Hofhuis won onlangs op het Europese ICU Recovery congres de eerste prijs voor haar onderzoek naar de kwaliteit van leven, tien jaar na ontslag van de intensive care. Samen met onder andere Peter Stronk, intensivist en voorzitter Expertisecentrum IC Gelre Revalidatie Apeldoorn (ExpIRA), gaat ze aan de slag met haar bevindingen. © Maarten Sprangh

José volgt patiënten tien jaar lang na levensbedreigende ziekte: ‘Kwaliteit van leven best oké’

Hoe ervaar je je kwaliteit van leven, tien jaar nadat je met een levensbedreigende ziekte op de intensive care hebt gelegen. Dat onderzocht José Hofhuis bij patiënten die minimaal 48 uur op de IC lagen in Gelre ziekenhuizen. Nooit eerder werden patiënten zó lang na ontslag van de IC gevolgd: ,,Dit onderzoek was écht monnikenwerk,’’ lacht José.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

 1. Video van de Dag | ’s Avonds vuurwerk en scheldkanonnades, dag erop broodje kroket. ‘Het raakt ze’

  Video van de Dag | ’s Avonds vuurwerk en scheldka­non­na­des, dag erop broodje kroket. ‘Het raakt ze’

  26 januari
 2. Politie toont beelden relschoppers in Opsporing Verzocht
  Play

  Politie toont beelden relschop­pers in Opsporing Verzocht

Apeldoorn