Jubilerende Jonker trakteert heel Hoenderloo op Chinees op 'zijn' kermis

VideoIn 375 vierkante meter kermistent heeft Hoenderloo 25 jaar feest gevierd. Dat feit wordt herdacht op de jaarlijkse kermis, met een zegetocht door het dorp.

Quote

Ik zou niet anders willen

Bennie Jonker

Feestvarken Bennie Jonker (66), eigenaar van de jubilerende kermistent, trakteert vrijdagmiddag op een Chinese maaltijd. Jonker en Hoenderloo zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden sinds de Apeldoorner er een jaar of 30 geleden neerstreek met zijn frietwagen en er vijf jaar later een feesttent opzette. Toen nog met flapperende zijzeilen en het grasveld als vloer.

Kermissen zijn Jonkers lust en leven: ,,Superleuk en altijd mensen om je heen, ik zou niet anders willen sinds ik er op mijn 16e voor het eerst kwam.''

Attracties

Met de eigenaar van de botsautootjes Bertram de Voer regelt Jonker alle kermisattracties, de zweefmolen, de cakewalk, de draaimolen, de Magic Bungy. Inmiddels is de tent herschapen in een sterke en moderne feesttent met een vloer om op te dansen en sterke zijkanten die wel tegen een stootje kunnen.

Taken

De taken in de tent zijn goed verdeeld, dochter Annalisa (34) is belast met de kaartverkoop, elf vrijwilligers hebben bardienst of doen ander werk en zijn vrouw Annie (67) verzorgt het eten en wast en strijkt elke dag hun T-shirts.

Optocht

De kermis, georganiseerd door het Oranjecomité Hoenderloo, wordt tot en met zondag 13 augustus gehouden op het feestterrein aan de Arckelaan. Zondag wordt het feest afgesloten met een optocht door het dorp.

Volledig scherm
Bennie en Annie Jonker met hun hondje Gucci in de feesttent. Omdat ze 25 jaar met een tent op de kermis in Hoenderloo staan, trakteren ze het dorp vrijdag op Chinees. © Maarten Sprangh

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn