Burgemeester Ton Heerts maakt zich grote zorgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Ton Heerts maakt zich grote zorgen. © Maarten Sprangh

Juffen en meesters in Apeldoorn bedreigd met tribunaal; burgemeester schrikt zich rot

Sympathisanten van Burgerfront, een organisatie die alle coronamaatregelen afwijst, hebben op meerdere scholen in de regio Apeldoorn gedreigd de leidinggevende voor een tribunaal te slepen, als die geen afstand neemt van het coronabeleid. Burgemeester Ton Heerts spreekt van ernstige intimidatie en neemt de zaak zeer hoog op. Hij heeft de politie en het OM ingeschakeld en ook de minister van Justitie en Veiligheid geïnformeerd.

19 reacties

 • T blankhorst

  6 maanden geleden
  Wat zou het een goed idee zijn om massaal te gaan demonstreren voor vaccinatie voor de woning van deze mevrouw. Spandoeken en pannen voor lawaai na middernacht lijkt me nog het beste. Maar ja wij gevaccineerden zijn daar te beschaafd voor.
 • Dwars Watering

  6 maanden geleden
  Het moet duidelijk zijn dat je van mensen afblijft, of het nou een minister is, of een burgemeester, boa, leerkracht, verpleegkundige of journalist of je buurman, zegt deze meneer uit de banencaroussel. Terecht. Goed om te weten dat Regering en Kamer ook met hun handen van ongevaccineerden af moeten blijven en de integriteit van het menselijk lichaam te respecteren. Wie geeft hen het recht ongebreideld te kunnen prikken in andersmans lichaam ondanks het excuus v.d. Volksgezondheid.
 • jos zoet

  6 maanden geleden
  En Justitie, Heb je deze club ook in het vizier, of ga je er wat aan doen!
 • kor Flokstra Kor

  6 maanden geleden
  Ik schrik hier erg van. Dit is intimidatie van de hoogste plank aan mensen die gewoon nu niet hun werk kunnen doen omdat de overheid dit besluit. Normaal leren ze kinderen wat normen en waarden zijn. Maar deze organisatie zou misschien terug naar school moeten om te leren wat normen en waarden betekenen. Kijk je kunt het ergens niet mee eens zijn en het anders zien. Maar om mensen zo te bejegenen te bedreigen is buitensporig gedrag en dat moet worden aangepakt. Verbied deze organisatie maar .
 • D Pit

  6 maanden geleden
  Burgerfront, wat een sneue club is dat toch. "Geef je stem niet weg". Ja ja, dames en heren, onze "verdedigers van de grondwet" roepen tegelijkertijd op om vooral niet te gaan stemmen. Wat een ongelofelijke sneu gebeuren. En alles natuurlijk volkomen anoniem, deze "helden van onze samenleving". En dan ga je nu onderwijzers lastig vallen en bedreigen. Onderwijzers! Hoe bedenk je het? Hoeveel schroefjes moeten er bij je losgedraaid zijn wanneer je jezelf identificeert met een dergelijke beweging?
 1. Boeren rijden met trekkers snelwegen op en stichten brand • Man aangehouden na blokkade op A28
  BOERENPROTEST
  107

  Boeren rijden met trekkers snelwegen op en stichten brand • Man aangehou­den na blokkade op A28

  De boeren waren maandag sinds het middaguur op verschillende plekken in het land opnieuw de weg op gegaan uit protest tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Op meerdere snelwegen, zoals de A67, de A28 en de A2, stonden vandaag tractoren en kan het verkeer niet doorrijden. In de avond werd zelfs op meerdere plaatsen brand gesticht. Lees hieronder alles terug in ons liveblog.

Apeldoorn