Julia is de beste voorlezer van Noord-Veluwe

videoAPELDOORN - Julia Mollee kan het beste voorlezen van alle kinderen op de noordelijke Veluwe. De Apeldoornse versloeg woensdag zeven anderen tijdens een spannende wedstrijd in CODA aan de Vosselmanstraat.

Volledig scherm
Voorleeswedstrijd in CODA. Gehurkt rechts Lieke Nijhof, Julia Mollee op de stoel. © Maarten Sprangh

Een van die andere kandidaten was plaatsgenote Lieke Nijhof. Zij las voor uit het boek 'De waanzinnige tandarts'. Lieke kreeg terecht veel lof voor haar optreden van de juryvoorzitter, CODA-directeur Carin Reinders. ,,Je was heel erg goed in de tempowisselingen en legde er veel gevoel in.''

Nadat Reinders bekendmaakte dat Julia had gewonnen, rende haar broertje Olivier naar haar toe. Hij geniet wel vaker van de voorleeskunsten van zijn grote zus. ,,Je hebt niet voor een gemakkelijk boek gekozen'', prees de juryvoorzitter haar keuze voor het boek 'Virus' van Mirjam Mous. ,,Je hebt mooie rustmomenten ingebouwd.'' Julia was dolblij met de overwinning. De leerlinge van de Sint Victor school werd gesteund door een aantal vriendinnen en haar familie. Ze won onder meer een beker en een fraaie bos tulpen.

Julia strijdt maandag 10 april in Arnhem om het Gelders kampioenschap.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn