Volledig scherm
De filmopnames in Julianatoren zijn in volle gang. Over ruim een maand gaat de film in première. © Maarten Sprangh

Julianatoren gaat de bioscoop in

De Julianatoren gaat uitbreiden. Niet fysiek. Maar nadat de boegbeelden van het Apeldoornse pretpark al een tijdje op televisie zijn te zien, zijn ze binnenkort ook in de bioscoop te bewonderen. Ze spelen een rol in een sinterklaasfilm die vanaf 13 oktober te zien is.

Hoewel de pepernoten al lang en breed in de winkels liggen, komen Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten zelf natuurlijk pas medio november naar ons land. Gisteren meldden zich echter al een paar pieten in de Julianatoren. Onder wie Party Piet Pablo. Hij kwam naar het kinderpretpark voor de opnames van een bioscoopfilm waarin hij de hoofdrol vervult.

Primeur

Een primeur voor het Apeldoornse pretpark. Sinds 2015 heeft de Julianatoren al wel een eigen televisieserie op RTL Telekids, waarin de mascottes Jul en Julia iedere werkdag schitteren. Ook bracht het samen met Onder Andere Producties al de YouTube series De Peperliep en Het Gestolen Boek uit.

Die bleken zo succesvol dat beiden partijen in de herfstvakantie voor het eerst samen een film lanceren. ,,Die filmpjes waren trending topic op YouTube. Er hebben meer dan anderhalf miljoen mensen naar gekeken'', weet Julianatoren-directeur Jeroen Buter. ,,Dat smaakte inderdaad naar meer. Al produceren we de film niet zelf en zijn we dus financieel ook niet verantwoordelijk. Maar onze karakters, Meneer Kaasgaaf en Mevrouw Suikerspin, spelen mee en de film wordt in ons park opgenomen. Wij doen het puur vanwege de marketing.''

Want de bioscoopfilm Party Piet Pablo en de gestolen cadeaus is vanaf 13 oktober tot en met 5 decemberte zien in alle bioscopen van Kinepolis. Die keten heeft vestigingen in het hele land.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn