Volledig scherm
Dit stuk van de Eglantier zal flink veranderen. Rechts komt een appartementengebouw met een supermarkt op de begane grond. Het kerkcentrum (links) wordt compacter en krijgt een smalle toren, het uitvaartcentrum (midden) breidt uit. © Google Street View

Jumbo vestigt zich op Eglantier

Het Apeldoornse winkelcentrum De Eglantier krijgt er een supermarkt bij. Jumbo zal zich vestigen op de begane grond van een nieuw pand dat langs de Eglantierlaan komt te staan. De Drie Ranken wordt veel meer een onderdeel van het wijkhart van De Maten.

Langs de Eglantierlaan komt een gebouw met onderin winkelruimte en in de drie lagen erboven appartementen, zo werd vorig jaar bekend. Jumbo bevestigt nu dat het een belangrijk deel van die begane grond gaat vullen. Daarmee komt er een derde supermarkt in het winkelcentrum; naast Albert Heijn en Dekamarkt. Een woordvoerder van Jumbo kan nog niet aangeven hoe groot de winkel wordt, evenmin wanneer die open gaat.

Afscheidshuis

Afscheidshuis De Oversteek kan flink uitbreiden. Uitvaartondernemer Arthur Brinkman is blij met die kans. Na de verbouwing zijn er vier afscheidskamers, nu nog twee.

Door alle nieuwbouw wordt De Drie Ranken met het winkelgebied verbonden. Dat kerkelijk centrum staat nu wat verloren in een soort niemandsland, tussen winkelcentrum en buurtcentrum De Stolp. De Drie Ranken gaat zelf ook flink op de schop. Er verdwijnt een kerkzaal. Het centrum wordt bovendien multifunctioneler; ook op die manier wordt het meer onderdeel van de Eglantier. Visueel is er straks eveneens aansluiting met de omgeving. Het kerkcentrum krijgt een ranke klokkentoren die met vijftien meter dezelfde hoogte heeft als het nieuwe appartementencomplex.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn