Kaalslag plaagt roemruchte warenmarkt van Apeldoorn; kooplui willen heft in eigen hand nemen

Er vallen gaten op de roemruchte Apeldoornse warenmarkt. De oorkondes van ‘Beste markt van Nederland’ die Apeldoorn in 1996 en 2009 kreeg zijn diep weggestopt en steeds minder kooplui prijzen er hun waren aan. Het beleid van de gemeente heeft het er niet beter op gemaakt, klagen de handelaren. Ze overwegen de organisatie in eigen hand te nemen.

Afgelopen zaterdag, Marktplein. In diverse paden is het ouderwets druk. Visje eten, stuk kaas uitzoeken, bosje bloemen voor thuis op de vaas, verse groente, fruit, een lapje vlees... De kooplui koesteren hun trouwe klanten. 

 1. Corona-update | Drie doden in verpleeghuis Meppel, bungalowketen dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaartkisten
  VIDEO

  Corona-update | Drie doden in verpleeg­huis Meppel, bungalowke­ten dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaart­kis­ten

  De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.
 2. Mannen in de coronazorg kunnen in digitaal café hun hart luchten

  Mannen in de coronazorg kunnen in digitaal café hun hart luchten

  Ben je een man en werk je in de coronazorg? Dan krijg je het net als al je zorgcollega's momenteel flink voor de kiezen. En juist mannen, weet Jaap Herforth (52) uit Apeldoorn, durven hun emoties en hun onzekerheden in bijzijn van vrouwen minder goed te tonen. ,,Ik kan me voorstellen dat het óók voor mannen in deze tijd soms wat teveel wordt. Het is fijn als ze hun hart kunnen luchten. Daarom begin ik met een digitaal café voor mannen in de coronazorg".

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn