Volledig scherm
PREMIUM
Het Kaaslokaal is een van de winkels waar klanten hun eigen (herbruikbare) verpakkingsmateriaal mee naartoe kunnen nemen; daar krijgen ze dan hun spulletjes in. Grote gangmaker achter dit 'zero waste'-principe is in Apeldoorn Tiphaine Bresser (links). Zij biedt speciale stickers aan waarmee winkeliers kunnen aangeven dat ze zich achter dit principe scharen. © Maarten Sprangh

Kaas of pond gehakt kopen? Laat het plasticje maar zitten

Je eigen verpakking meenemen naar een winkel? Het kan bij een groeiend aantal zaken in Apeldoorn.

Geen gratis plastic tas meer om je aankopen bij het winkelen: het leek een kleine revolutie, maar drie jaar na invoering weten de meeste mensen niet beter. Nu is het tijd voor de volgende stap, vindt een aantal consumenten en ondernemers in Apeldoorn.

  1. Videobeelden van beschieting City Club in Apeldoorn geven details daders
    video

    Videobeel­den van beschie­ting City Club in Apeldoorn geven details daders

    De mannen die de City Club nachtclub op het Caterplein in Apeldoorn in de nacht van 7 november 2018 rond 3 uur hebben beschoten waren klein van stuk. Zo'n 1.70 m. schat de politie aan de hand van camerabeelden, die vanavond zijn vrijgegeven via het tv-programma Opsporing Verzocht. Een van hen, de schutter, trekt bovendien met zijn been en schoot met een pauze herhaaldelijk op de nachtclub, ondanks dat nabij gelegen horecazaken ook op dat moment geopend waren.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn