Kadaster geeft Apeldoornse meiden kijkje in de keuken

VideoBijna veertig leerlingen van het Gymnasium Apeldoorn waren vandaag bij het Kadaster te gast. Ze leerden er van alles over hoe ICT en techniek het Kadaster helpen bij het registreren van vastgoed. Zodat er altijd antwoord is op de vraag: Wat is van wie en waar lopen de grenzen?

 1. Gemeentepersoneel klaagt nauwelijks over ongewenst gedrag, maar is dat wel zo’n goed teken?
  PREMIUM
  ONDERZOEK
  6

  Gemeente­per­so­neel klaagt nauwelijks over ongewenst gedrag, maar is dat wel zo’n goed teken?

  Gemeenten in Oost-Nederland moeten meer doen om medewerkers over de drempel te trekken meldingen te doen van ongewenste omgangsvormen en integriteitsschendingen. Uit onderzoek van de Stentor onder alle gemeenten in dit deel van het land blijkt dat medewerkers niet of nauwelijks melding doen. Volgens de branchevereniging van vertrouwenspersonen is dat niet per se een goed teken.
 2. Hoop op doorbraak in zaak vermiste Ercan (29): politie gebruikt nieuwe technieken in Deventer woning
  Update
  2

  Hoop op doorbraak in zaak vermiste Ercan (29) uit Apeldoorn: politie gebruikt nieuwe technieken in woning

  De Zevenbergenstraat in Deventer is opnieuw het toneel van de zoektocht naar de vermiste Apeldoorner Ercan Öztürk. De politie haalde een half jaar geleden die woning overhoop, maar doet dit naar aanleiding van nieuwe informatie nog eens over. De hoop op een doorbraak blijft daarmee overeind. Broer Cihan gruwelt van het ergste scenario, maar houdt hoop zijn broer levend terug te zien.