Kamerlid Chris van Dam (CDA), hier in overleg met Stieneke van der Graaf (ChristenUnie).
Volledig scherm
PREMIUM
Kamerlid Chris van Dam (CDA), hier in overleg met Stieneke van der Graaf (ChristenUnie). © ANP

Kan Apeldoorn vuurwerk nou wel of niet verbieden? CDA in Tweede Kamer vraagt minister om duidelijkheid

Kan Apeldoorn volgend jaar nu wel of niet als eerste gemeente van Nederland een algeheel vuurwerkverbod invoeren? De Tweede Kamerfractie van het CDA wil uitsluitsel daarover, nu de Raad van State en staatssecretaris Van Veldhoven daar verschillend tegenaan kijken. Kamerlid Chris van Dam heeft Kamervragen gesteld.

De vragen zijn niet bedoeld om een algeheel vuurwerkverbod in een stroomversnelling te brengen, zegt geboren Wilpenaar Van Dam. De discussie in Apeldoorn is vlotgetrokken door zijn lokale partijgenoten, maar die gaan daarmee verder dan de landelijke CDA-fractie. Die is meer voorstander van een geleidelijke overgang, benadrukte Van Dam. 

  1. Zoontje (7) worstelt met coronavirus, dus komt kinderboekenschrijver uit Apeldoorn met een verhelderend boekje
    PREMIUM

    Zoontje (7) worstelt met coronavi­rus, dus komt kinderboe­ken­schrij­ver uit Apeldoorn met een verhelde­rend boekje

    Hij heeft zelf een zoontje van zeven jaar. Kinderboekenschrijver Steve L’Homme uit Apeldoorn ziet met eigen ogen hoe zijn kind worstelt met het feit dat hij niet naar school kan. ,,Hij kan het maar moeilijk begrijpen.” Dus, dacht Steve, dan schrijf ik er een boekje over. ,,Als handvat voor ouders en hun kinderen om het gesprek aan te gaan over het coronavirus.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn