Volledig scherm
PREMIUM
Kamerlid Chris van Dam (CDA), hier in overleg met Stieneke van der Graaf (ChristenUnie). © ANP

Kan Apeldoorn vuurwerk nou wel of niet verbieden? CDA in Tweede Kamer vraagt minister om duidelijkheid

Kan Apeldoorn volgend jaar nu wel of niet als eerste gemeente van Nederland een algeheel vuurwerkverbod invoeren? De Tweede Kamerfractie van het CDA wil uitsluitsel daarover, nu de Raad van State en staatssecretaris Van Veldhoven daar verschillend tegenaan kijken. Kamerlid Chris van Dam heeft Kamervragen gesteld.

De vragen zijn niet bedoeld om een algeheel vuurwerkverbod in een stroomversnelling te brengen, zegt geboren Wilpenaar Van Dam. De discussie in Apeldoorn is vlotgetrokken door zijn lokale partijgenoten, maar die gaan daarmee verder dan de landelijke CDA-fractie. Die is meer voorstander van een geleidelijke overgang, benadrukte Van Dam. 

  1. OM eist half jaar cel na fatale botsing met fietser in Apeldoorn: te hard gereden onder invloed cannabis
    PREMIUM

    OM eist half jaar cel na fatale botsing met fietser in Apeldoorn: te hard gereden onder invloed cannabis

    Voor het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijke afloop heeft het Openbaar Ministerie tegen een 26-jarige man Apeldoorner 12 maanden celstraf, waarvan de helft voorwaardelijk geëist. Plus twee jaar niet rijden. De verdachte reed rond 01.00 uur op 25 februari 2018 op de Oost Veluweweg. Met een veel te hoge snelheid haalde hij twee auto’s in. Het 38-jarige slachtoffer stak met zijn fiets ter hoogte van de Laan van de Dierenriem over en kwam daar in botsing met de VW Golf van de verdachte.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn