Zo ziet de Hanos-zaal er in coronatijd uit. Het podium in Orpheus wordt nu omgebouwd tot kapsalon.
Volledig scherm
Zo ziet de Hanos-zaal er in coronatijd uit. Het podium in Orpheus wordt nu omgebouwd tot kapsalon. © Orpheus Apeldoorn

Kapsalon Theater gaat in aangepaste vorm tóch door in Orpheus Apeldoorn

Ondanks dat de gemeente het theater verbiedt om open te gaan, gaat het Kapsalon Theater in Orpheus tóch door, maar dan alléén voor medewerkers. De directie wil hoe dan ook aandacht vragen voor de ludieke protestactie die door theaters in het hele land is opgestart om aandacht te vragen voor de strenge coronamaatregelen waar artiesten en theaters nog steeds mee moeten dealen.

 1. Protestactie Kapsalon Theater op losse schroeven: Deventer haakt af, Apeldoorn houdt vol
  PREMIUM
  update en poll

  Protestac­tie Kapsalon Theater op losse schroeven: Deventer haakt af, Apeldoorn houdt vol

  De landelijke protestactie Kapsalon Theater staat op losse schroeven, nu de burgemeesters zeggen de coronamaatregelen strikt te gaan handhaven. In Deventer hebben ze daarom besloten de boel af te blazen. Theater Orpheus in Apeldoorn geeft zich echter nog niet gewonnen. Opmerkelijk genoeg moedigt de burgemeester van Kampen een andere actie tegen de cultuursluiting juist aan.
 1. Coalitieakkoord in Brummen: minder afhankelijk van provincie en duidelijkheid over Burgersterrein
  PREMIUM
  1

  Coalitieak­koord in Brummen: minder afhanke­lijk van provincie en duidelijk­heid over Burgerster­rein

  ‘Vertrouwen, verbinden, versterken’, met die titel werd het nieuwe coalitieakkoord in Brummen woensdag gepresenteerd. Lokaal Belang, GroenLinks, PvdA en D66 zwaaien de komende vier jaar de scepter in de gemeente. De partijen willen dat de gemeente meer taken overneemt van de provincie in het plan voor Eerbeek, waar de leefbaarheid onder druk komt te staan door de grootschalige papierindustrie. Ook moet er meer duidelijkheid komen over de invulling van het Burgersterrein in Eerbeek.

Apeldoorn