Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Kat in Apeldoorn ernstig gewond door meerdere kogels van luchtbuks, poot moet worden geamputeerd

Een kat is afgelopen weekeinde zwaargewond thuisgekomen nadat het dier vermoedelijk meerdere keren met een luchtbuks beschoten is in Apeldoorn. De kater, genaamd Ivy, raakte zo gewond dat een van de poten geamputeerd moet worden. 

5 reacties

 • Sander Schippers

  3 maanden geleden
  Een kat die op een bank plast. Geloof er niks van. Ze zoeken altijd een stuk grond op en graven daar in. Ze plassen alleen op wilde plekken als ze bang zijn. Overigens gaan zo goed als alle katten al weg zodra je een stap naar ze toe zet. Katten zoeken nooit de confrontatie op met de mens. Dit in tegenstelling tot een hond die wel agressief naar een mens kan toe stappen.
 • wim van den berg

  5 maanden geleden
  Beste Hermannus P, lokaal kan het inderdaad een probleem zijn. Landelijk gezien hebben de tuinbroeders geen probleem. Het blijft echter een verantwoordelijkheid van de eigenaar om te zorgen dat een huisdier geen overlast veroorzaakt. En om nu met een geweer of wat dan ook een dier leed aan te doen vind ik niet goed te praten. Ik heb ook wel eens dat honden tegen mij struiken aan plassen. Daar spreek ik de eigenaar op aan. Maar sla zeker de hond niet.
 • Harm Platz Platz

  5 maanden geleden
  Geachte heer van den Berg, dan is het goed lezen van het artikel waar u het over heeft wel heel belangrijk. Daarin staat dat lokaal dit wel een probleem kan zijn, doelend op bewoonde omgevingen. Tevens staat er duidelijk dat deze dieren ook huiskatten, dus waar met name het probleem plaatsvindt, niet thuis horen in de natuurlijke habitat. Tevens geeft het artikel aan de katten, met name 's nachts, binnen te houden.
 • wim van den berg

  5 maanden geleden
  Het klopt dat er 18 miljoen vogels worden gedood door (verwilderde)katten. Maar als je het artikel op http://vogelbescherming.nl leest heeft dit geen grote invloed op de vogel stand. https://www.vogelbescherming.nl/actueel/bericht/katten-versus-vogels. Honden zorgen voor meer verwondingen bij mensen dan katten, ze pissen tegen mijn struiken en schijten in het park.Dat is nu eenmaal het natuurlijke gedrag van een dier. De eigenaar moet er gewoon voor zorgen dat een ander geen last heeft van heeft
 • Harm Platz Platz

  5 maanden geleden
  Dit hoort natuurlijk niet. Katteneigenaars hebben wel een eenzijdig blik van hun huisdier. Katten doden elk jaar 18.000.000 (ja 18 miljoen) vogels in Nederland. Dat moet maar kunnen. Dan hebben wij een overkapping waar een bank staat (en onze buren ook). Er piest een kat op onze bank en als we de eigenaar en eigenares erop aanspreken dan moeten wij maar een emmer water over hun kat gooien. Op onze opmerking dat ze dat dan maar zelf bij hun kat mogen doen krijgen we van alles naar ons hoofd.
 1. Apeldoorn wekt grote ergernis met verlagen snelheid op ‘dodenweg’ langs kanaal
  PREMIUM
  6

  Apeldoorn wekt grote ergernis met verlagen snelheid op ‘dodenweg’ langs kanaal

  De snelheidsverlaging die de gemeente Apeldoorn eenzijdig doorvoerde op de ‘dodenweg’ langs het Apeldoorns Kanaal, is volstrekt ongewenst en moet direct van tafel. Met het terugbrengen van de maximumsnelheid tot zestig kilometer per uur, zwichtte het college van burgemeester en wethouders voor politieke druk in plaats van een weloverwogen besluit te nemen. Die kritiek komt van meerdere partijen in het gebied tussen Apeldoorn en Eerbeek.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn