Volledig scherm
PREMIUM
Gebouw055 in Apeldoorn aan de Condorweg. Geloofsgemeenschap De Basis gebruikt het gebouw. Foto genomen vanaf de Kayersdijk. Foto archief © Rob Voss

Kerkgemeenschap De Basis mag van rechtbank frisdrank blijven serveren

Apeldoorn heeft terecht een vergunning verleend aan kerkelijk centrum De Basis om alcoholvrije dranken te mogen verkopen. Dat blijkt uit een uitspraak van de rechtbank in Zutphen.

Met de vergunning voor het ‘bedrijfsmatig verstrekken van alcohol vrije dranken’ mag De Basis ook tot 01.00 uur geopend zijn. Volgens omwonden van Gebouw055 aan de Kayersdijk lokt dat het ‘organiseren van niet kerkelijke activiteiten’ uit. Zij vochten de verleende vergunning daarom aan voor de rechtbank.

  1. Het succes van tributebands: swingen op het sentiment
    PREMIUM

    Het succes van tribute­bands: swingen op het sentiment

    Tributeband-galore! Ze zijn populairder dan ooit. Spelen in feesttenten, op festivals en tegenwoordig programmeren ook poppodia ze steeds vaker. Met namen als The Dutch Queen Tribute, Stones Sessions, Abba Rocks en The Bruceband is het repertoire voorspelbaar, maar muzikaal van niveau. Nostalgie verkoopt, weet ook programmeur Erik Delobel van het Zwolse poppodium Hedon. ,,Het werkt. Wie ben ik dan om het niet te programmeren?”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn