Volledig scherm
© Maarten Sprangh

Kermis rond Koningsdag in Apeldoorn kan komend jaar toch op het Marktplein staan

De traditionele Koningskermis staat komend jaar toch op het Marktplein. Het evenement rond Koningsdag zou eigenlijk naar een andere plek moeten verkassen vanwege de herinrichting van het plein. Maar de startdatum van dat project is losgelaten.

Het plan was dat het Marktplein zo ongeveer het hele jaar 2020 onderhanden zou zijn. Er staat namelijk een ingrijpende vernieuwing op stapel. Maar rond dat project is rumoer ontstaan nu de kosten flink hoger dreigen uit te pakken. Donderdagavond bepaalt de lokale politiek hoe het daarmee verder moet. Ook als wordt besloten dat de uitvoering gewoon door kan gaan, is de oorspronkelijke planning inmiddels niet meer te halen. Daarom kan de kermis eind april toch op het plein worden opgebouwd. De gemeente Apeldoorn kan nog niet aangeven wat nu de vroegst mogelijke startdatum is van de herinrichting.

Alternatieve locatie

Afgelopen jaar werd al gekeken naar een alternatieve locatie voor de Koningskermis. Daarvoor werden twee plekken in de binnenstad genoemd: het terrein achter woonwinkel Veldkamp aan de Stationsstraat/Kanaalstraat en rond de kruising van de Hofstraat met de Hoofdstraat.

De kermis is niet alleen inhoudelijk een groot onderdeel van de Koningsdag-festiviteiten in Apeldoorn; het evenement is ook financieel belangrijk. De inkomsten ervan zijn nodig om een deel van de overige activiteiten mee te bekostigen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn