Albert Ordelman (inzet) uit Apeldoorn was één van de organisatoren van het kermisprotest op donderdag 11 juni in Den Haag. Vandaag staan de kermisbazen tegenover de Nederlandse staat in de rechtbank.
Volledig scherm
Albert Ordelman (inzet) uit Apeldoorn was één van de organisatoren van het kermisprotest op donderdag 11 juni in Den Haag. Vandaag staan de kermisbazen tegenover de Nederlandse staat in de rechtbank. © ANP / Albert Ordelman

Kermisbazen en Nederlandse overheid vandaag tegenover elkaar in de rechtbank

Kermisexploitanten staan vandaag tegenover de Nederlandse overheid in de rechtbank in Den Haag. Zij willen via een kort geding afdwingen dat kermissen eerder open mogen dan 1 september. In verband met coronamaatregelen mogen zij niet open voor die datum.

 1. Hoe lossen we de wooncrisis op? Dit zeggen de experts. ‘De markt is een piramidespel geworden’
  PREMIUM
  De Huisbazen
  8

  Hoe lossen we de wooncrisis op? Dit zeggen de experts. ‘De markt is een piramide­spel geworden’

  Wonen is geen vanzelfsprekendheid meer in Nederland. Alleen als je veel geld te besteden hebt maak je nog kans binnen een redelijke termijn geschikte woonruimte te bemachtigen. De rest staat in de rij, met starters voorop, en ziet de prijzen verder stijgen. Dat doet pijn, blijkt uit de reacties op onze verhalen over de wooncrisis. Is er hoop? Ja, maar het wordt eerst nóg erger. „Voordat we weer evenwicht hebben zitten we in 2045.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn