Kermisexploitanten Albert uit Apeldoorn en Ida uit Zutphen balen van blokkade op A12: ‘Heel nutteloos’

VIDEOHet moest hun dag worden. De dag van de kermisexploitanten die hun stem lieten horen op het Malieveld in Den Haag. Op het eerste oog leek alles goed te gaan voor kermishouders Albert Ordelman uit Apeldoorn en Ida Oostenenk uit Zutphen. Maar de demonstratie kreeg aan het einde van de ochtend een wrange bijsmaak. De politie blokkeerde de kermisstoet op de A12. 

 1. Demonstratie kermisexploitanten ten einde, geen grote drukte op de wegen
  Play
  video

  Demonstra­tie kermisex­ploi­tan­ten ten einde, geen grote drukte op de wegen

  Zo'n duizend kermisexploitanten demonstreerden vandaag op het Malieveld in Den Haag tegen het overheidsbeleid. De betogers vinden het niet eerlijk dat pretparken al open mogen, terwijl kermissen nog tot ten minste 1 september niet zijn toegestaan vanwege de coronacrisis. ,,We zijn niet uit op trammelant, problemen of rotzooi. We willen aandacht voor onze problemen”, zei een woordvoerder van de exploitanten.
 2. Kermishouder Albert uit Apeldoorn demonstreert morgen op het Malieveld: ‘Waarom de Efteling wel en wij niet?’
  PREMIUM
  VIDEO

  Kermishou­der Albert uit Apeldoorn demon­streert morgen op het Malieveld: ‘Waarom de Efteling wel en wij niet?’

  Het water staat kermisexploitanten aan de lippen door de coronacrisis. Daarom trekken ze morgen naar het Malieveld in Den Haag, om er te demonstreren. Waar kermissen eerst 1 september weer mochten gaan draaien, is dat nu uitgesteld totdat er een vaccin tegen het coronavirus is. Kermishouder Albert Ordelman uit Apeldoorn is één van de organisatoren achter het kermisprotest en stelt dat als er niets gebeurt, de helft van de kermishouders over een maand failliet is.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn