Albert Ordelman (inzet) is één van de organisatoren het kermisprotest. Donderdag 11 juni trekt de kermisbranche naar het Malieveld in Den Haag.
Volledig scherm
PREMIUM
Albert Ordelman (inzet) is één van de organisatoren het kermisprotest. Donderdag 11 juni trekt de kermisbranche naar het Malieveld in Den Haag. © ANP / Albert Ordelman

Kermishouder Albert uit Apeldoorn demonstreert morgen op het Malieveld: ‘Waarom de Efteling wel en wij niet?’

VIDEOHet water staat kermisexploitanten aan de lippen door de coronacrisis. Daarom trekken ze morgen naar het Malieveld in Den Haag, om er te demonstreren. Waar kermissen eerst 1 september weer mochten gaan draaien, is dat nu uitgesteld totdat er een vaccin tegen het coronavirus is. Kermishouder Albert Ordelman uit Apeldoorn is één van de organisatoren achter het kermisprotest en stelt dat als er niets gebeurt, de helft van de kermishouders over een maand failliet is.

 1. Rebecca en Jeroen bakken in hun poffertjeskraam in Eefde letterlijk voor hun leven
  Play
  PREMIUM
  Video

  Rebecca en Jeroen bakken in hun poffertjes­kraam in Eefde letterlijk voor hun leven

  Rebecca Korenblik haalt elke zomer normaal gesproken een van de poffertjeskramen van de Zutphense ijswinkel Koek’s Gelato uit de opslag om daarmee feesten, evenementen en kermissen af te gaan. Maar vanwege corona zijn die dit jaar afgeblazen. Rebecca vond een oplossing: ze mag de zoete lekkernijen sinds 2 mei tijdelijk verkopen in het centrum van Eefde, waar zij en haar collega’s letterlijk bakken voor hun leven.