Volledig scherm
PREMIUM
Lege glazen. © Camile Schelstraete

Kerstborrel? Dit kun je beter wel en niet doen

Ga jij deze week ook met je collega's aan de borrel? Gezellig natuurlijk, maar het is goed om je een beetje in te houden. Vooral met alcohol, zegt etiquette-deskundige Beatrijs Ritsema. Verder valt het gelukkig mee, met de ongeschreven regeltjes.

Drank?

,,Dit is meteen de belangrijkste. Zorg dat je niet over je taks heengaat, anders kunnen er allerlei onverwachte dingen gebeuren waar je later spijt van krijgt. Zoals mensen gaan bepotelen, of ongepaste opmerkingen maken - tegen een chef bijvoorbeeld. Of seksistische taal uitslaan tegen collega's onder het mom van een lolletje. Al die dingen moet je vermijden. Dus ik zou zeggen: drie glazen maximaal.”

  1. Mengeling van emoties rond herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch
    PREMIUM

    Mengeling van emoties rond herinne­rings­cen­trum Apeldoorn­sche Bosch

    In het huis waar Yvonne Elzas als kind logeerde, komt een permanent herinneringscentrum over het oorlogsdrama van het Apeldoornsche Bosch. Haar grootouders woonden hier omdat haar opa directeur was van internaat Paedagogium Achisomog. Goed dat het herinneringscentrum er komt, zegt Elzas, al vindt ze het zelf steeds moeilijker om oorlogsverhalen te horen. ,,Ik kan bijna geen documentaire zien, maar nog steeds voel ik me hier ontzettend thuis.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn