De kerstkofferbakverkoop op het Marktplein zit er al op voor-ie begonnen is. De kraam van Aart Fluit (met pet) wordt afgebroken.
Volledig scherm
PREMIUM
De kerstkofferbakverkoop op het Marktplein zit er al op voor-ie begonnen is. De kraam van Aart Fluit (met pet) wordt afgebroken. © Arnoud Heins

Kerstkofferbakverkoop Apeldoorn valt opnieuw in het water: ‘Ik denk dat dit de laatste keer is geweest’

De beroemde Apeldoornse kofferbakverkoop en Kerst; het is een ongelukkige combinatie. Voor het derde jaar op rij is de kersteditie geteisterd door rotweer. Al voor het gebeuren zou beginnen, bliezen de overgebleven handelaren vanmorgen de aftocht.

Terwijl de regen en een gure wind er vrij spel hebben, zit Aart Fluit er vrij comfortabel bij op het Marktplein. Onder de luifel van zijn bestelbus nipt de Hoenderloër rond kwart over negen aan een bekertje thee. Hij tuurt naar de bakken die een paar meter verderop staan. Met de artikelen die daarin liggen, kun je gemakkelijk tientallen kerstbomen versieren. Maar hij niet eens alles uitgestald. ,,Ik denk namelijk dat het niet wat wordt vandaag", doelt de 71-jarige op de barre weersomstandigheden. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn