Volledig scherm
Kick Out Zwarte Piet tijdens een eerdere demonstratie. © ANP

Kick Out Zwarte Piet mag langs de route van Sinterklaas demonstreren in Apeldoorn

videoActiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) mag in Apeldoorn langs de route van de intocht van Sinterklaas demonstreren. Dat laat de gemeente Apeldoorn weten, nadat ze eerder vandaag zei er geen uitspraken over te willen doen. 

Sinterklaas komt morgen in Apeldoorn aan op het station in Apeldoorn, na een welkom op het Stationsplein volgt een optocht door de Hoofdstraat naar het Raadhuisplein. ,,Kick Out Zwarte Piet krijgt een plekje langs de route, en demonstreert tussen 10.00 en 11.30 uur‘’, laat gemeentewoordvoerder Nanne Dorren weten. ,,Op het gebied van veiligheid zijn we alert, we werken daarin samen met de politie. Ook op eventuele tegendemonstraties zijn we uiteraard alert, maar er zijn nog geen officiële meldingen bij ons binnen.’’ 

Kick Out Zwarte Piet demonstreert tegen de ‘racistische karikatuur zwarte piet’ en roept op tot een vreedzaam protest. De gemeente heeft voorwaarden gesteld aan de demonstratie. Zo mogen de demonstranten niet met geluidsversterkers demonstreren, en mogen er geen racistische of seksistische leuzen te zien zijn. 

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwsapp van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

De Stentor vroeg Apeldoorners wat zij vinden van de demonstratieplannen:

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn